2015 31/7

Marknadskommentar vecka 32

Gris

Intresset för ekologisk gris hos våra konsumenter ökade kraftigt under föregående år, en trend som håller i sig. Är ni intresserad av att starta med EU-ekologisk produktion så kontakta er inköpare för mer information.

Vår notering är oförändrad vecka 32.

Nöt

Situationen oförändrad jämfört med föregående vecka. Marknaden följer säsong och vi har lägre efterfrågan på vissa mindre ädla detaljer och färs.

Nu fokuserar vi på att boka slakten för skolstarten och framåt då allt drar igång igen. Fortsatt stor efterfrågan på livkalv.

Dags flytta avelstjuren?

Nu börjar det bli tid att planera för att ta bort avelstjuren från flocken för att undvika att småkvigorna blir dräktiga. Det är ett djuromsorgsproblem om dräktiga kvigor förmedlas för slaktuppfödning under hösten. Det är du som säljare som ansvarar för att se till så att kvigorna inte blir betäckta i förtid.

Lamm

Nu är vi klara med kampanjen på lamm för denna period. Innebär återgång i viktintervall bäst betalt, samt att vi tar bort kontraktstillägg för fettgrupp 3+.

Ordinär lätt sänks 3 kr/kg

Ordinär tung sänks 2 kr/kg

Märkeskvalitet oförändrat

Får sänks 50 öre/kg

Kom ihåg att regelbundet stämma av lammens tillväxt och kontrollera slaktanmälan. Hör gärna av dig så fort du ser att anmälan inte kommer att stämma så underlättar det i vår planering och vår leveranssäkerhet till kunderna.

Trevlig helg!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i HKScan Agri, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.