2015 31/8

Sveriges favoritpålägg – nu som ekologisk

I takt med att efterfrågan på ekologiska livsmedel ökar gör även Pärsons en eko-satsning. Nu lanseras Sveriges mest sålda pålägg – Tunna skivor – i tre ekologiska alternativ: rökt skinka, rökt kalkon och hushållsmedwurst. De tre ekologiska påläggen kommer i Pärsons mindre förpackning och är en smart lösning på ett ökat matsvinn.
EkoParssons

Efterfrågan på ekologiska produkter växer. Därför lanserar nu Pärsons tre ekologiska alternativ av Sveriges favoritpålägg Tunna skivor. Eko-sortimentet kommer i rökt skinka, rökt kalkon och hushållsmedwurst i Pärsons förpackning á 90-100 gram.

− Vi på Pärsons har lyssnat på våra konsumenter som efterfrågar ekologiska pålägg. Vår eko-satsning känns därför självklar och helt rätt i tiden. Förutom att lansera ekologisk skinka och hushållsmedwurst är vi först i Sverige att lansera ekologisk kalkon inom smörgåsmat. Nu kan fler hushåll äta mer ekologiskt, till såväl frukost, mellanmål och kvällsmat säger Malin Lindqvist, Product Manager Cold Cuts HKScan.

Utöver att produkterna uppfyller EU:s krav på ekologisk märkning så är Pärsons mindre förpackning en smart lösning på ett växande matsvinn.

− Matsvinnet är ett problem som alla måste hjälpa till att bekämpa och en viktig del handlar om att faktiskt äta upp det man köper. Våra ekologiska Tunna skivor i mindre förpackning skapar förutsättningar för just det, säger Malin Lindqvist.

Tunna skivor hushållsmedwurst har svensk köttråvara medan rökt skinka och rökt kalkon har sitt ursprung i Europa. Pärsons ekologiska sortiment lanseras i butik under vecka 38. OBS Bilderna på förpackningarna är inte helt indentiska med de verkliga slutförpackningarna.

Detta innebär EU:s ekologiska märkning
EU-lövet ska finnas på alla förpackade ekologiska matvaror som producerats i EU. Kraven för EU-lövet är tydliga; en matvara får bara kallas ekologisk om minst 95 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} av jordbruksråvarorna i den är ekologiska.

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Pärsons, Produkter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.