2015 11/9

Marknadskommentar vecka 38

Gris
Tack till våra ekologiska grisproducenter som har lämnat extra många grisar till slakt senaste tiden och möjliggör butiksaktivitet med smörgåspålägg!

Notering oförändrad vecka 38. Europa är på väg upp från sin mycket låga nivå.

Nöt
Nu har hösten kommit och det märks på efterfrågan av nötkött. Mindre ädla detaljer och färs är populära råvaror hemma i köken.

Kom ihåg att planera din höstslakt via internet www.hkscanagri.se eller telefon till slaktanmälan 0771-500 500.

Livkalv
Noteringen på övervikten på livkalv höjs vecka 38. Tjurar höjer vi från 10 kr till 14 kr/kg och kvigor höjer vi från 8 kr till 12 kr/kg.

Samtidigt inför vi ett marknadstillägg på 100 kr/st för kalv mellan två till fem veckor.

Lamm
Anmälan och slakt ökar och vi har sålt in lamm till gränsbutiker Sverige-Norge. Kom ihåg att se över din anmälan och ändra i tid så att vi inte har fel underlag för planering av försäljning och intransporter. Det är också risk att vi nekar andra leverantörer att få anmäla djur ifall du inte flyttar bort din anmälan i rimlig tid.

Mängden KRAV-lamm är mycket hög just nu och vi har behov av att fördela dessa bättre över tiden. Fundera om du kan senarelägga din slakt?

Notering lamm och får sänks 1 kr/kg vecka 38.

Kom gärna till baggauktionen i Linköping lördagen den 11 september. HKScan Agri är på plats som utställare och vi sponsrar även tre baggar med 2500 kr/st. Vi ses!

Leverantörsträffar
Vi upprepar succén med leverantörsträffar! Välkommen till den träff som passar dig bäst! Vi bjuder på mat och kaffe och behöver därför anmälan i förväg http://ext.scan.se/sqm_kurs/anmalan_ext.asp eller tel 0771-500 500 och växeln koppla dig till slaktanmälan.

Välkommen till den träff som passar dig bäst!

2 november – Västerås

3 november – Bodafors

5 november – Järvsö

Varmt välkomna!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.