2015 25/9

Marknadskommentar vecka 40

Gris
Läs gärna igenom informationen om afrikans svinpest samt checklista för anställda på gårdar!

Oförändrat läge på marknaden beträffande gris och noteringen är oförändrad vecka 40. Tänk på att jobba med planeringsanmälan och boka din slakt med framförhållning så vi kan jobba optimalt med balanser och transporter – tack för din förståelse och medverkan!

Livkalv
Stor succé för vårt erbjudande med vår aktivitet som innebär att mjölkraskalvar som anmäls till vår förmedlare Carina Ljungkvist under vecka 38, 39 och vecka 40 erhåller en Scanvarucheck på 75 kr/kalv. Fortsätt anmäla på: 018-16 76 14! En vecka till att hänga med på!

Nöt
Nu har hösten kommit och det märks på efterfrågan av nötkött. Lägre efterfrågan på ädla detaljer och vi använde de mindre ädla detaljerna och färs i matlagningen. Kom ihåg att planera din höstslakt via internet www.hkscanagri.se eller telefon till slaktanmälan 0771-500 500. Tänk på att djuren skall vara korrekt märkta och om du ser att du behöver SE-märken kontaktar du Jordbruksverket för beställning i god tid. 

Dikalvsförmedling pågår för fullt, kontakta gärna din inköpare tel: 0771-500 500.

Årets köttriksdag går av stapeln 20 november i Kolmården och HKScan är huvudsponsor. Det kommer bland annat finnas möjlighet att göra studiebesök på vår anläggning i Linköping. Läs mer om program och anmälan på http://hushallningssallskapet.se/kalender

Lamm
Tack för att alla sköter sin anmälan och uppdaterar i god tid! Bra jobbat! Tänk på att räkna djuren vid leverans och att antalet överrensstämmer med antal på sedeln-annars ändra och slutligen signera!

Oförändrat på marknaden och noteringen sänks 1 kr/kg på lamm och 50 öre/kg på får. Marknadsavdrag får -25 kr/st från och med vecka 40.

Trevlig helg
Tack för en bra vecka och vi önskar våra läsare en trevlig helg, läs gärna senaste numret av vår tidning! Vi besöker en grisgård i Finland som utfodrar med drank, Johan och david Brogård berättar om sin foderstrategi, tips för smidig lastning av grisar, nya ekologiska smörgåspålägg, intervju med HKScans ordförande och mycket annat!

TidnBildBlogg_no3

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.