2015 29/9

Överskott på finskt griskött

Det råder överskott på finskt griskött, bland annat som en långsiktig konsekvens av att Ryssland tidigare införde exportförbud av europeiskt griskött. Detta i kombination med en stadigt ökande smågrisproduktion samt de senaste veckornas oro på den finska arbetsmarknaden har resulterad långa köer för att få lämna djur till slakt.

För att snabbt och proaktivt stävja att finska grisar kan komma att fara illa, kommer HKScan Sweden under en begränsad tid hjälpa till att minska slaktköerna. Totalt rör det sig om ca 1000 finska grisar i veckan under några veckors tid. De finska grisarna kommer att transporteras i speciella djurbilar avsedda för längre transporter, med tillgång på vatten, foder och speciell övervakning.

Produktion kommer ske i Kristianstad. Grisarna kommer särhållas som ett eget koncept (egen varukod) med ursprung Finland och sälj till kunder som efterfrågar nordiskt kvalitetskött.

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.