2015 2/10

Marknadskommentar vecka 41

Gris
Oförändrat läge på marknaden beträffande gris och noteringen är oförändrad vecka 41. Tänk på att jobba med planeringsanmälan och boka din slakt med framförhållning så vi kan jobba optimalt med balanser och transporter – tack för din förståelse och medverkan!

Lamm
Inbromsning på helfallsmarknaden medan styckat rullar på enligt plan. Vi har haft rekord i återtag av skinn under denna vecka. Vissa dagar skall 80{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} av skinnen skickas till berereri. Vi är tacksamma om ni leverantörer säkerställer märkning och följesedlar för att underlätta hanteringen av skinnen. Märkning med röda signalmärken fungerar bra just nu men tänk på att inköpta djur skall alltid kompleteringsmärkas med vita signalmärken (präglade med ditt leverantörsnummer). Ring slaktanmälan i god tid och beställ tel: 0771-500 500.

Lammnoteringen sänks 1 kr/kg på lamm vecka 41.

Nöt
Nu har hösten kommit och det märks på efterfrågan av nötkött. Lägre efterfrågan på ädla detaljer och vi använder de mindre ädla detaljerna och mera färs i matlagningen. Kom ihåg att planera din höstslakt via internet www.hkscanagri.se eller telefon till slaktanmälan 0771-500 500. Tänk på att djuren skall vara korrekt märkta och om du ser att du behöver SE-märken kontaktar du Jordbruksverket för beställning i god tid.

Dikalvsförmedling pågår för fullt, kontakta gärna din inköpare tel: 0771-500 500.

Anna-Maria Larsson som är vår foderexpert påminner om att den stora skörden av både grovfoder och spannmål i år kräver lite extra tanke vid utfodring då innehållet av protein tyvärr generellt är låga. Ta analys för att säkerställa innehåll och kompletera vid behov med protein tex soja, ärtor, raps eller något annat.

Köttriksdagen
Årets köttriksdag går av stapeln 20 november i Kolmården och HKScan är huvudsponsor. Det kommer bland annat finnas möjlighet att göra studiebesök på vår anläggning i Linköping. Läs mer om program och anmälan på hushållningssällskapets hemsida.

Livkalv
Stor succé för vårt erbjudande med vår aktivitet som innebär att mjölkraskalvar som anmäls till vår förmedlare Carina Ljungkvist under vecka 38, 39 och vecka 40 erhåller en Scanvarucheck på 75 kr/kalv. Tips du kan anmäla via internet hela helgen via www.hkscanagri.se och klicka logga in (du måste ha ett användarkonto).

Trevlig helg
Solen skiner så glöm inte bort att det går faktiskt utmärkt att grilla fastän det står höst i kalendern!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.