2015 7/10

Vinterlamm

Tänk på att se över de lamm som finns kvar och fundera om små lamm skall gå kvar på gården för slutgödning eller vill du sälja dem som vinterlamm?

Om du har kvar lammen behöver du könssortera och klippa dem samt oftast avmaska dem. Nu när dagarna blir kortare kan tillväxten vara lite långsam men den brukar sätta fart igen när ljuset återvänder. Väg lammen regelbundet för att kontrollera att djuren ökar i vikt eller håller sin vikt.

Små lamm ska så klart inte gå till slakt. Tänk på att slaktutbytet är lägre på djur med låg vikt då skalle, ben och vom tar procentuellt sett större del av djurets vikt jämfört på ett stort och välutvecklat djur. Lamm som har gått på bete bör väga 42-44 kg tacklamm och 45-50 kg bagglamm.

Vi förmedlar vinterlamm och vi på HKScan tillhandahåller den årliga rekommenderade prislistan. Vi förmedlar alla sorters vinterlamm och från alla gårdar, du behöver inte ha avtal med HKScan Agri idag.

Du når din inköpare via vx 0771-500 500.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.