2015 9/10

Marknadskommentar vecka 42

Gris
Tänk på att jobba med planeringsanmälan och boka din slakt med framförhållning så vi kan jobba optimalt med balanser och transporter – tack för din förståelse och medverkan!

Notering vecka 42 höjs med 25 öre/kg på slaktgris och smågris höjs 10 kr/smågris.

Nöt
I måndags var det pressträff på Restaurangen AG:s som är en av Sveriges mest kända och toppklas bästa köttrestauranger. HKScan är utvald till huvudleverantör av råvara och pressträffen blev en succe´ med många journalister på plats! Årets köttriksdag går av stapeln 20 november i Kolmården och HKScan är huvudsponsor. Det känns roligt att Johan Jureskog från restaurang AG:s kommer till Köttriksdagen för att berätta mera om vårt framtida samarbete! Läs mer om program och anmälan på hushållningssällskapets hemsida.

Okej vecka på nötefterfrågan och slakten ökar. Kom ihåg att planera din höstslakt via internet www.hkscanagri.se eller telefon till slaktanmälan 0771-500 500. Tänk på att djuren skall vara korrekt märkta och om du ser att du behöver SE-märken kontaktar du Jordbruksverket för beställning i god tid.

Dikalvsförmedling pågår för fullt, kontakta gärna din inköpare tel: 0771-500 500.

Lamm
Fortsatt trögt på helfallsmarknaden medan styckat följer plan. Det är bra kvalitet på slaktlammen som kommer till slakt i år, fortsätt jobba på med att hålla din anmälan uppdaterad och beställ signalmärken i tid. Kom ihåg att inköpta djur behåller sin gamla SE-märken och att du sätter i vita signalmärken som du beställer av slaktanmälan tel: 0771-500 500.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.