2015 16/10

Marknadskommentar vecka 43

Gris
Mellanvecka i efterfrågan. Måndag vecka 45 sänks övre viktgränsen från 99,9 till 94,9 kg. Fortsätt jobba med planeringsanmälan på gris och vi kommer som vanligt hålla utrymme öppet hela tiden så att det är möjligt att göra justeringar på sin anmälan senast tisdagen innan slaktveckan.

Grilla Hemma Hos
Igår var det prisutdelning från vår montertävling under Borgeby Fältdagar. Priset innebär att Torbjörn Lithell som är Inköpsdirektör på HKScan tillsammans med HKScan Agris inköpspersonal kommer hem till din gård och grillar en härlig middag. Den som vinner priset får bjuda in ett antal gäster. Årets vinnare var Kent Nilsson som driver Annelövs grisen utanför Laholm tillsammans med Bengt Helleström. Det blev en lyckad kväll och vi hoppas att Kent med gäster känner sig nöjda!

Grilla_AnneLov_GlennKent

 

Glenn Jönsson HKScan Agri, Smågrisförmedling, grillar hemma hos Kent Nilsson som driver Annelövs grisen

Grilla_AnneLov_BengtH

Till höger i bild Bengt Helleström som driver Annelövs grisen med Kent Nilsson som var kvällens värd.

Nöt
Några detaljer kan vi sälja mer av med överlag rullar det på okej med balans på färsen. Tänk på att planera slakten över jul- och nyår då vi ännu en gång kommer ha en jul med många röda dagar. Kontakta slaktanmälan telefon 0771-500 500.

Kontakta din inköpare ifall du har dikalvar att sälja. Säsongen pågår fortfarande.

Lamm
Oförändrat på lamm marknaden. Får följer plan medan lamm är lite trögare på grund av billig import från Irland. Många ändrar sin lammanmälan just nu vilket är okej men tänk på att göra det i god tid och alltid senast tisdagen innan anmälningsveckan.

Notering oförändrad vecka 43.

Elmia
Nästa vecka pågår Elmia Djur och Inomgårdsmässa 21-24 oktober. HKScan Agri finns i monter D06:23-kom och besök oss!

Träffa din inköpare som kan berätta om vår nya notering på nöt som lanseras vecka 45, nya rådgivningsblad och tipstävling. Vi presenterar ett samarbete med Hencol som underlättar i din vardag och gör planering och uppföljning enklare. Väl mött!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.