2015 23/10

Marknadskommentar vecka 44

Nöt
Snart presenteras vår nya nötnotering. Jättekul att så många har läst om den nya noteringen och besökt vår monter på Elmia och ställt frågor!

Nästa vecka kan vi sälja mer av några detaljer men överlag rullar det på okej med balans på färsen. Tänk på att planera slakten över jul- och nyår då vi ännu en gång kommer ha en jul med många röda dagar. Kontakta slaktanmälan telefon 0771-500 500.

Nyhet vid anmälan av kor och ungkor till slakt! Vi vill gärna ha information ifall korna är köttras eller mjölkras och byggt in denna funktion i vårt system för slaktanmälan. Hör av dig till din inköpare eller till slaktanmälan vid frågor.

Kontakta din inköpare ifall du har dikalvar att sälja. Säsongen pågår fortfarande.

Gris
Oförändrat på marknaden mot föregående vecka. Vi köper gärna sugga då råvara behövs blandannat till julens alla charkprodukter. Notering vecka 44 oförändrad.

Måndag vecka 45 sänks övre viktgränsen från 99,9 till 94,9 kg. Fortsätt jobba med planeringsanmälan på gris och vi kommer som vanligt hålla utrymme öppet hela tiden så att det är möjligt att göra justeringar på sin anmälan senast tisdagen innan slaktveckan.

Lamm
Högt tryck i anmälan och slakt. Fortsatt nedgång i helfallsmarknaden. Noteringen sänks vecka 44 på lamm med 75 öre/kg.

Kom ihåg planeringsanmälan vecka 48-53 för får och lamm. Senast den 25 oktober vill vi ha din anmälan. Över jul och nyår har vi en kampanj och erbjuder utökat viktsintervall för bäst betalt på lamm (samma pris för ordinära lamm som märkeskvalitet).

Årets enkät är öppen
Vad du tycker om HKScan Agri? Svara och vinn dina favoritprodukter! För att vi ska kunna förbättra och utveckla din kontakt med HKScan Agri vill vi höra vad du som leverantör tycker. Förra året nådde vi 1300 svarande vilket vi är otroligt tacksamma för!

Vi bjuder tjugo personer som deltagit i enkäten på fina Scanprodukter inför julen. Du väljer valfria produkter för gåvocheckar i en butik nära dig.

Alla uppgifter är konfidentiella. Enkätundersökningen tar ca 10 minuter att besvara. Vi hoppas att enkäten känns ännu mera användarvänlig då vi helt nyligen uppdaterat vårt enkätverktyg. Enkäten visas tom 29:e november. Tack för din tid. Klicka på länken nedan så kommer du direkt till enkäten:

https://sv.surveymonkey.com/r/NojdLeverantor2015

Trevlig helg!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.