2015 30/10

Marknadskommentar vecka 45

Gris
Noteringen höjs vecka 45:

• Slaktgris 25 öre/kg

• Sugga 50 öre/kg

• Smågrisar 10 kr/smågris

Måndag vecka 45 sänks övre viktgränsen från 99,9 till 94,9 kg. Fortsätt jobba med planeringsanmälan på gris och vi kommer som vanligt hålla utrymme öppet hela tiden så att det är möjligt att göra justeringar på sin anmälan senast tisdagen innan slaktveckan. Vi tar gärna mera anmälan på sugga framåt då julens charktillverkning står för dörren!

Nöt
Från och med 2 november kan du teckna kontrakt för nötleveranser med vår nya nötnotering. Vi vill erbjuda en notering som tydligt visar marknadens efterfrågan både vad gäller kvalitet och volym vilket vi menar är nödvändigt för att vi tillsammans skall lyckas i framtiden.

Nya noteringen innebär:

* tydlig marknadskoppling

*enkel het/tydlighet med få tillägg, allt inkluderat i grundpriset

* förmedling av livkalv premieras med tillägg direkt på slaktkornas avräkning

Kontakta din inköpare så berättar de mera. Noteringen gäller från och med vecka 44 år 2015 och den finns tillgänglig på vår hemsida www.hkscanagri.se redan nu. Klicka på ”Nya Nöt” där noteringspilarna finns på hemsidan.

 Lamm
Högt tryck i anmälan och slakt. Fortsatt tufft på helfallsmarknaden. Noteringen oförändrad vecka 45.

Kom ihåg att se över märkningen av dina får och lamm i god tid innan hämtning. Djuren måste såklart ha riktiga SE-brickor med präglat SE-nummer. Ska du ha återtag på skinn skall de dessutom ha röda signalmärken för skinnåtertag. Har du köpt in djur från annan besättning ska du komplettera med vita signalmärken som har ditt leverantörsnummer. Ring slaktanmälan om du är osäker tel: 0771-500 500.

Årets enkät är öppen
Vad du tycker om HKScan Agri? Svara och vinn dina favoritprodukter! För att vi ska kunna förbättra och utveckla din kontakt med HKScan Agri vill vi höra vad du som leverantör tycker. Förra året nådde vi 1300 svarande vilket vi är otroligt tacksamma för!

Vi bjuder tjugo personer som deltagit i enkäten på fina Scanprodukter inför julen. Du väljer valfria produkter för gåvocheckar i en butik nära dig.

Alla uppgifter är konfidentiella. Enkätundersökningen tar ca 10 minuter att besvara. Vi hoppas att enkäten känns ännu mera användarvänlig då vi helt nyligen uppdaterat vårt enkätverktyg. Enkäten visas tom 29:e november. Tack för din tid. Klicka på länken nedan så kommer du direkt till enkäten:

https://sv.surveymonkey.com/r/NojdLeverantor2015

Trevlig helg!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.