2015 6/11

Marknadsinformation vecka 46

Gris
Fortsatt bra efterfrågan på svenska råvaror. Måndag vecka 45 sänktes övre viktgränsen från 99,9 till 94,9 kg. Fortsätt jobba med planeringsanmälan på gris och vi kommer som vanligt hålla utrymme öppet hela tiden så att det är möjligt att göra justeringar på sin anmälan senast tisdagen innan slaktveckan. Vi tar gärna mera anmälan på sugga framåt då julens charktillverkning står för dörren!

Notering vecka 46 oförändrad.

Nöt
Från och med 2 november kan du teckna kontrakt för nötleveranser med vår nya nötnotering. Vi vill erbjuda en notering som tydligt visar marknadens efterfrågan både vad gäller kvalitet och volym vilket vi menar är nödvändigt för att vi tillsammans skall lyckas i framtiden.

Nya noteringen innebär:
* tydlig marknadskoppling
*enkel het/tydlighet med få tillägg, allt inkluderat i grundpriset
* förmedling av livkalv premieras med tillägg direkt på slaktkornas avräkning

Kontakta din inköpare så berättar de mera. Noteringen gäller från och med vecka 44 år 2015 och den finns tillgänglig på vår hemsida www.hkscanagri.se redan nu. Klicka på ”Nya Nöt” där noteringspilarna finns på hemsidan.

Kontakta oss om du har betesdjur som behöver säljas om eller dräktiga kvigor. God efterfrågan på hondjur inför nästa års kalvning.

Lamm
Högt tryck i anmälan och slakt. Fortsatt tufft på helfallsmarknaden. Noteringen oförändrad vecka 46.

Tack för att slakten ökar hos oss! HKScan och Gotlands Slagteri har båda ökat sin slakt av lamm under året vilket vi är glada och tacksamma för! Våra kunder vill gärna ha fler lamm och fler nya produkter och då är era lamm av god kvalitet givetvis en förutsättning för att vi skall lyckas! Vi har en jättefin ny lammlinje i Linköping som jag hoppas fler kan få se i verkligheten framåt, säg till din inköpare om du är intresserad av studiebesök så sätter de dig på intresselista.

Tack för god uppslutning
Roligt att så många kom till veckans leverantörsträffar i Västerås, Bodafors och Järvsö. Vi blev strax under 300 personer sammanlagt. Vi har diskuterat kunder, trender och omvärld samt hur vi nu på HKScan är rustade för att öka takten med investeringar och tillväxt. Kom ihåg att vi köper gärna mera djur och i hela landet, gäller på samtliga djurslag. Följ med på resan in i framtiden med starka varumärken och innovationer, inte minst på Agri-sidan där vi är bra igång med foder och rådgivning!

Levtraff_Vasteras

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.