2015 13/11

Marknadskommentar 47

Gris
Fortsatt bra efterfrågan på svenska råvaror. Måndag vecka 45 sänktes övre viktgränsen från 99,9 till 94,9 kg. Fortsätt jobba med planeringsanmälan på gris och vi kommer som vanligt hålla utrymme öppet hela tiden så att det är möjligt att göra justeringar på sin anmälan senast tisdagen innan slaktveckan. Läs gärna Göran Nilehns blogg igår.

Vi tar gärna mera anmälan på sugga framåt då julens charktillverkning står för dörren!

Notering vecka 47 oförändrad.

Nöt
Veckorna rusar på och det är tid att planera slakten för årets sista veckor-kontakta slaktanmälan eller din inköpare så hjälper de dig.

Från och med 2 november kan du teckna kontrakt för nötleveranser med vår nya nötnotering. Vi vill erbjuda en notering som tydligt visar marknadens efterfrågan både vad gäller kvalitet och volym vilket vi menar är nödvändigt för att vi tillsammans skall lyckas i framtiden.

Nya noteringen innebär:

* tydlig marknadskoppling

*enkel het/tydlighet med få tillägg, allt inkluderat i grundpriset

* förmedling av livkalv premieras med tillägg direkt på slaktkornas avräkning

Kontakta din inköpare så berättar de mera. Noteringen gäller från och med vecka 44 år 2015 och den finns tillgänglig på vår hemsida www.hkscanagri.se redan nu. Klicka på ”Nya Nöt” där noteringspilarna finns på hemsidan.

Kontakta oss om du har betesdjur som behöver säljas om eller dräktiga kvigor. God efterfrågan på hondjur inför nästa års kalvning.

Lamm
Högt tryck i anmälan och slakt. Oförändrat på marknaden.  Noteringen oförändrad vecka 47. Vi förmedlar fortfarande vinterlamm ifall du har små lamm som behöver säljas för slutgödning-prata med din inköpare.

Tack för att slakten ökar hos oss! HKScan och Gotlands Slagteri har båda ökat sin slakt av lamm under året vilket vi är glada och tacksamma för! Våra kunder vill gärna ha fler lamm och fler nya produkter och då är era lamm av god kvalitet givetvis en förutsättning för att vi skall lyckas! Vi har en jättefin ny lammlinje i Linköping som jag hoppas fler kan få se i verkligheten framåt, säg till din inköpare om du är intresserad av studiebesök så sätter de dig på intresselista.

Nästa vecka
Hoppas att vi ses nästa vecka på något av de olika seminarium eller event som pågår? HKScan Agri och våra inköpare kommer att finnas på följande platser för att träffa Er:
17 november Lammdag i Valdemarsvik
18 november Grisföretagardagen Elmia
20-21 november Köttriksdag Kolmården

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.