2015 20/11

Marknadskommentar vecka 48

Gris
Fokus på julproduktionen och vi slaktar även lördagar under två veckor för att hinna få fram alla produkter som våra kunder vill ha till julen!

Vi tar gärna emot fler suggor till slakt närmsta tiden då det behövs så mycket charkråvara som möjligt. Vi höjer sugga med 50 öre/kg vecka 48. Övrig notering oförändrad.

Vi går tillbaka till ordinarie viktintervall måndag vecka 52 det vill säga slaktvikt  70 kg – 99,9 kg.

Nöt
Idag är det studiebesök på vår slaktlinje i Linköping för deltagare på årets Köttriksdag. Roligt att intresset är så stort!

Veckorna rusar på och det är tid att planera slakten för årets sista veckor-kontakta slaktanmälan eller din inköpare så hjälper de dig.

Från och med 2 november kan du teckna kontrakt för nötleveranser med vår nya nötnotering. Vi vill erbjuda en notering som tydligt visar marknadens efterfrågan både vad gäller kvalitet och volym vilket vi menar är nödvändigt för att vi tillsammans skall lyckas i framtiden.

Nya noteringen innebär:
* tydlig marknadskoppling
*enkel het/tydlighet med få tillägg, allt inkluderat i grundpriset
* förmedling av livkalv premieras med tillägg direkt på slaktkornas avräkning

Kontakta din inköpare så berättar de mera. Noteringen gäller från och med vecka 44 år 2015 och den finns tillgänglig på vår hemsida www.hkscanagri.se redan nu. Klicka på ”Nya Nöt” där noteringspilarna finns på hemsidan.

Fortsatt stort behov av livkalv, kontakta Carina Ljungkvist på telefon 0771-500 500.

Lamm
Vecka 48 startar delårskontrakten och vi har en mycket hög planeringsanmälan. Vi ökar slakten men trots detta ökar levandelagret och många lamm kommer att hämtas efter plus en vecka. Vecka 50-51 behövs mycket lamm till våra helfallskunder så då kommer vi att beta av eventuella lamm som finns på plus vecka i hämtning.

Vi höjer HKScan Gourmettillägg lamm med 75 öre/kg. Ny nivå 1,50 kr/kg. Kvalitet 16-22,9 kg, klass E och U samt fett 2- tom 3. Kontrakt krävs.

Vi förmedlar fortfarande vinterlamm ifall du har små lamm som behöver säljas för slutgödning-prata med din inköpare.

9 dagar till
Årets enkät Nöjd Leverantör är öppen till och med 29 november. Vi saknar återkoppling från många, hjälp oss och tyckt till om oss och våra tjänster via enkäten! Vi lottar ut HKScan varucheckar som tack!

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.