2015 27/11

Marknadskommentar vecka 49

Gris
Fokus på julproduktionen och vi slaktar även lördagar under två veckor för att hinna få fram alla produkter som våra kunder vill ha till julen! Vi är just nu i bra fas och tackar alla leverantörer för gott samarbete kring anmälan och hämtning av slaktgrisar. Fortsatt behov av mer charkråvara till julprodukterna så vi tar gärna emot fler suggor till slakt.

Vi går tillbaka till ordinarie viktintervall måndag vecka 52 det vill säga slaktvikt 70 kg – 99,9 kg.

Nöt
Tack för visat intresse och hela 120 personer besökte vår slaktlinje i Linköping i samband med förra veckans Köttriksdag! Roligt med alla kommentarer och feedback efter besöket.

Veckorna rusar på och det är tid att planera slakten för årets sista veckor-kontakta slaktanmälan eller din inköpare så hjälper de dig.  Vi tar även lite extra mellankalvar då efterfrågan på kalvsylta inför jul är mycket god.

Från och med 2 november kan du teckna kontrakt för nötleveranser med vår nya nötnotering. Vi vill erbjuda en notering som tydligt visar marknadens efterfrågan både vad gäller kvalitet och volym vilket vi menar är nödvändigt för att vi tillsammans skall lyckas i framtiden.

Kontakta din inköpare så berättar de mera. Noteringen gäller från och med vecka 44 år 2015 och den finns tillgänglig på vår hemsida www.hkscanagri.se redan nu. Klicka på ”Nya Nöt” där noteringspilarna finns på hemsidan.

Fortsatt stort behov av livkalv, kontakta Carina Ljungkvist på telefon 0771-500 500.

Lamm
Fortsatt högt tryck i anmälan och vi har poster som får vänta 1-2 veckor på hämtning. Vi slaktar mer än plan för att komma i fas men tyvärr är marknaden inte så god just nu, det finns även mycket lamm i Europa som importeras hit.

Vi förmedlar fortfarande vinterlamm ifall du har små lamm som behöver säljas för slutgödning-prata med din inköpare.

Trevlig helg!
Några bilder från förra helgens köttriksdag, tack för alla besök och samtal!

Kottriksdag_AM Kottriksdagen

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.