2015 4/12

Marknadskommentar vecka 50

Nöt
En del detaljer finns det lager av men vi har bra datum kvar för försäljning. Vår högrevshamburgare säljer riktigt bra och ligger bland de fyra mest sålda frysta hamburgarna i Sverige!

Vi tar gärna emot anmälan för jul- och nyår så vi kan ge besked till kunderna angående volymer. Den nya HKScan Agri Notering Nöt, Får & Lamm höjs vecka 50 med 50 öre/kg på ungnöt och kor. Tänk på att i år finns även vecka 53! Kontakta slaktanmälan eller din inköpare för bokning av slakt på telefon 0771-500 500.

Från och med 2 november kan du teckna kontrakt för nötleveranser med vår nya nötnotering. Vi vill erbjuda en notering som tydligt visar marknadens efterfrågan både vad gäller kvalitet och volym vilket vi menar är nödvändigt för att vi tillsammans skall lyckas i framtiden.

Fortsatt stort behov av livkalv, kontakta Carina Ljungkvist på telefon 0771-500 500.

Gris
Fokus på julproduktionen och vi slaktar även lördag för att hinna få fram alla produkter som våra kunder vill ha till julen! Vi är just nu i bra fas och tackar alla leverantörer för gott samarbete kring anmälan och hämtning av slaktgrisar. Fortsatt behov av mer charkråvara till julprodukterna så vi tar gärna emot fler suggor till slakt.

Vi går tillbaka till ordinarie viktintervall måndag vecka 52 det vill säga slaktvikt 70 kg – 99,9 kg.

Lamm
Fortsatt högt tryck i anmälan och vi har poster som får vänta 1-2 veckor på hämtning. Vi slaktar mer än plan för att komma i fas men tyvärr är marknaden inte så god just nu. Dock har helfallskunderna signalerat att de vill ha extra volymer inför jul- och nyår vilket innebär slakt och produktion vecka 51. Vi kommer bättre i balans i hämtning under denna aktivitetsvecka. Vi behöver snabbt fler lamm vecka 2 och framåt, om du har missat att göra planeringsanmälan ber vi dig att göra denna omgående!

Vecka 50-vecka 1 kampanj med utökat viksintervall för bästa betalning lamm (topp-pris i hela viktsintervallet 14-25,9 kg)
Vecka 50 höjs HKScan lammtillägg kontrakt 1 kr/kg samt KRAV-lamm 50 öre/kg.

Dags att rösta
Läs gärna om årets nominerade leverantörer och transportörer till utmärkelsen Årets Leverantör och Årets Transportör 2015 i senaste numret av HKScan Agri tidningen.

Hjälp till att rösta på din favorit bland kandidaterna! Om du lämnar namn och adress kan du vinna varucheckar eller andra användbara gåvor. Rötningen pågår till 6 januari 2016 och vinnarna kommer att presenteras på bloggen och i HKScan Agri tidningen.

Trevlig helg!

Advent

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.