2015 18/12

Marknadskommentar vecka 52

Lamm
Tack för alla anmälningar till det ökade marknadsbehovet av lamm nu till jul och nyår! Vi har slutsålt på framdelar medan stek och sadel finns över av och vi lagrar till nästa sommars grillproduktion.

Vi har haft ändringar i anmälan och ser att vi snabbt behöver fylla på med fler lamm och får- om du har missat att göra planeringsanmälan ber vi dig att göra denna omgående!

Vecka 50-vecka 1 kampanj med utökat viksintervall för bästa betalning lamm (topp-pris i hela viktsintervallet 14-25,9 kg)

Notering vecka 52: HKScan lammtillägg höjs 1 kr/kg, notering lamm höjs 1 kr/kg för märkes- och ordinär kvalitet. Får höjs 1 kr/kg.

Gris
Julproduktionen har gått bra och är nu över för denna gång och vi vill passa på att tacka alla leverantörer för gott samarbete kring anmälan och hämtning av slaktgrisar. Vi ser en ökad trend att exlusivare produkter till jul det vill säga försäljningen av skinka av Rapsgris, Gourmet och ekologiskt ökar .

Notering vecka 52:

  • Slaktgris sänks 0,50 kr/kg
  • Smågrisar sänks 30 kr/st
  • Sugga sänks 0,50 kr/kg

Vi går tillbaka till ordinarie viktintervall måndag vecka 52 det vill säga slaktvikt 70 kg – 99,9 kg.

Nöt
Stort intresse för oxfilé till nyår som vanligt men även färs säljer bra. Hel del detaljer i lager vilket är normalt vid julförsäljningen.

Vi tar gärna emot anmälan för nyår så vi kan ge besked till kunderna angående volymer. Tänk på att i år finns även vecka 53! Kontakta slaktanmälan eller din inköpare för bokning av slakt på telefon 0771-500 500.

Från och med 2 november kan du teckna kontrakt för nötleveranser med vår nya nötnotering. Vi vill erbjuda en notering som tydligt visar marknadens efterfrågan både vad gäller kvalitet och volym vilket vi menar är nödvändigt för att vi tillsammans skall lyckas i framtiden.

Fortsatt stort behov av livkalv, kontakta Carina Ljungkvist på telefon 0771-500 500.

Rösta på årets kandidater!
Den årliga framröstningen av Årets Leverantör och Årets transportör pågår. Inköparna har tillsammans nominerat ett antal duktiga gris, nöt och lamm leverantörer som finns presenterade i senaste numret av HKScan Agri tidningen. Vi har också kategorin Årets Transportör där det finns två kandidater att rösta på. Kriterier för att bli nominerad är:

*Flexibel produktion med goda och jämna slaktresultat som anpassas till svenskt köttkonsumtion
*Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra verksamhet i stort och smått
*Bra djuräga och jobbar aktivt för att främja djurens naturliga beteende så att de mår bra
*Professionell affärspartner som håller det som lovats och sänder kundernas önskemål i fokus

Klicka här för att börja rösta!

AretsLev_Gris_Olsson

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.