2016 22/1

Marknadskommentar vecka 4

Äntligen är det dags!
Jätteroligt att det blir så många som följer med på HKScans kryssning mellan Stockholm-Helsingfors nästa vecka. Vi har ett spännande och intressant program tillsammans med våra finska kollegor och djurproducenter samt en helkväll med representanter från svenska ledningsgruppen.

Bloggen_kryssning_framsida


Gris
Efterfrågan är som förväntat, en normal januari vecka där inget särskilt sticker ut. Scans Vardagsfavoriter såsom köttbullar, falukorv och bacon är det som folk köper mest av just nu.

Fortsatt efterfrågan på ekologiska grisar.

Notering slaktgrisar sänks 20 öre/kg vecka 4.

Nöt
Tillgången på boskap till slakt är utmanande. Efterfrågan på mellankalv finns hos våra kunder och om du är intresserad av att föda upp mellankalv till slakt går det fint att höra av sig till sin inköpare.

Lamm
Tillgången är knapp men vi klarar ännu en vecka riktigt hyfsat. Vi prioriterar styckning och får tyvärr dra ner på andra försäljningsvolymer eftersom lammen inte räcker till just nu i paritet med efterfrågan. Noteringen på lamm höjs 1,50 kr/kg vecka 4.

Vi erbjuder från och med nästa vecka marknadstillägg på får. Vi börjar med 75 kr/djur. Tillägget höjs enligt plan till 150 kr/djur, se tabell. Våra kunder vill gärna ha mer får vid denna tiden och vi tar gärna mixade grupper av får och lamm. Har du tackor som var tomma efter scanningen? Skicka dem nu! Telefon slaktanmälan: 0771-500 500.

Vecka Marknadstillägg
4 75
5 100
6 150
7 150
8 150
9 125
10 100
11 75
12 50
Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.