2016 4/3

Marknadskommentar vecka 10

Välkommen Anna!

Nu har Anna Månsson börjat hos oss på HKScan Agri! Anna kommer att jobba som inköpare av gris, nöt och lamm i Östra Skåne, Blekinge och delar av Kronoberg. Anna är utbildad husdjursagronom och har tidigare jobbat mycket med foder till framför allt grisar och fjäderfä.

Anna är 40 år gammal och är gift och har tre barn i åldrarna 6,9 och 11 år. På fritiden gillar Anna att umgås med familjen, ta hand om hus och trädgård och att träna den nyinköpta jakthunden Sally. Anna kommer att ha kontor både i bostaden samt inne på anläggningen i Kristianstad.

Du når Anna på telefon 044-19 40 22 samt epost anna.mansson@hkscan.com

 

Anna_Mansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gris
Slakten ökas vecka 10 för att förbereda inför påsken. Priserna i Europa sjunker både i Danmark och Tyskland.

HKScan Agri notering oförändrad.

Har du ekologiska grisar eller funderar på att ställa om till ekologisk produktion? Kontakta gärna din inköpare!

Nöt
Fortsatt bra efterfrågan på svenskt kött. Ring slaktanmälan för att planera in vårens slakt. Livdjursförmedlingen börjar ta fart. Bra efterfrågan på dräktiga köttrasdjur och kvigor som går att betäcka i sommar. Har du livdjur eller vill köpa så hör av dig till din inköpare. 0771-500 500.

Lamm
Tack för en bra anmälan till påskslakten! Vi tar gärna fler lamm och får vecka 11-12. Ring slaktanmälan tel 0771-500 500.

Noteringen på lamm höjs 1 kr/kg. HKScan kontraktstillägg lamm höjs 1 kr/kg och når nu högsta nivå 10 kr/kg. Från och med vecka 10 betalas kontraktstillägget ut även för lite fetare lamm det vill säga fettgrupp 3+. Notera att noteringen fettavdrag ligger kvar som vanligt för 3+ lamm.

KRAV lamm höjs 50 öre/kg. Vi tar gärna fler KRAV-lamm vecka 12 och 14.

Marknadstillägg får sänks med 25 kr. Ny nivå 100 kr/slaktfår. vecka 11 är tillägget 75 kr/st och vecka 12 är det sista veckan med tillägg och nivån är 50 kr/st.

Trevlig helg
Ta gärna del av senaste numret av HKScan Agri tidningen! Läs om Årets Leverantör Nöt respektive Gris samt Scans nya lansering av produkterna Korvish och Järpish. Trevlig läsning, klicka här!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.