2016 11/3

Marknadskommentar vecka 11

Välkommen Marie!
Marie Carlsson har börjat hos oss på HKScan Agri och tar över smågrisförmedlingen efter Glenn som går vidare till nya jobb utmaningar.

Marie är utbildad Husdjursagronom och har tidigare jobbat som grisskötare i en smågrisbesättning och som arealkontrollant på Länsstyrelsen.

Marie är 29 år gammal och bor i Stehag tillsammans med sin sambo och dotter på 2 år. På fritiden umgås hon gärna med familj och vänner, rider och går promenader med sina två hundar, Ozzy och Elvis.

Du når Marie på 040-19 40 56 samt epost marie.carlsson@hkscan.com.

MarieC

Gris
Oförändrat på marknaden och påsken kommer att innebära att det blir veckor med färre produktionsdagar. Planering för detta är satt och rullar som tänkt.  Notering oförändrad vecka 11.

Påminnelse, ni som vaccinerar grisarna för att motverka galtlukt skall ange detta vid slaktanmälan. På internetanmälan finns en egen egenskapsgrupp, ”vaccinerad slaktgris”. Kontakta slaktanmälan tel 0771-500 500 om du har frågor eller behöver hjälp.

Nöt
Fortsatt bra efterfrågan på svenskt kött. Ring slaktanmälan för att planera in vårens slakt. Livdjursförmedlingen börjar ta fart. Bra efterfrågan på dräktiga köttrasdjur och kvigor som går att betäcka i sommar. Har du livdjur eller vill köpa så hör av dig till din inköpare. 0771-500 500.

Mellankalv
Har du fina mellankalvar till slakt så köper vi gärna nu inför påsken, kontakta din inköpare.

Lamm
Tack för en bra anmälan till påskslakten! Vi tar gärna fler lamm och får vecka 13. Ring slaktanmälan tel 0771-500 500.

Noteringen på lamm höjs 1 kr/kg.  Från och med vecka 10 betalas HKScan kontraktstillägg ut även för lite fetare lamm det vill säga fettgrupp 3+. Notera att noteringen fettavdrag ligger kvar som vanligt för 3+ lamm.

KRAV lamm höjs 1 kr/kg och når nu högsta nivå, 7 kr/kg. Vi tar gärna fler KRAV-lamm vecka 14.

Marknadstillägg får sänks med 25 kr. Ny nivå 75 kr/slaktfår. Vecka 12 är det sista veckan med tillägg och nivån är 50 kr/st.

Grilla Hemma Hos
På mässan Brunnby hade HKScan en tipstävling där högsta vinsten var ”Grilla Hemma Hos”. Vinnaren blev Klas-Erik Andersson i Gnarp i Hälsingland. Han är slaktsvinsproducent och föder upp  cirka 4 300 grisar/år. Klas-Erik fick bjuda in kollegor och bekanta till den middag som HKScan lovat att ordna hemma hos honom på hans gård.

Så igår kväll höll  Jakob Danielsson och Pär Thyren från HKScan tillsammans med Runar Gustafsson från Siljans Chark i grillningen hemma hos Klas-Erik. Det blev en trevlig och lyckad kväll och vi hoppas att Klas-Erik med gäster är lika nöjda som vi är!

Trevlig helg!

GrillaHemmaHos_Runar GrillaHemmaHos

 

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.