2016 18/3

Marknadskommentar vecka 12

Gris
Oförändrat på marknaden och påsken kommer att innebära att det blir veckor med färre produktionsdagar. Planering för detta är satt och rullar som tänkt. Notering oförändrad vecka 12.

Påminnelse, ni som vaccinerar grisarna för att motverka galtlukt skall ange detta vid slaktanmälan. På internetanmälan finns en egen egenskapsgrupp, ”vaccinerad slaktgris”. Kontakta slaktanmälan tel 0771-500 500 om du har frågor eller behöver hjälp.

Nöt
Fortsatt bra efterfrågan på svenskt kött. Ring slaktanmälan för att planera in vårens slakt. Livdjursförmedlingen börjar ta fart. Se över ditt behov av avelstjur och hör av dig så fort som möjligt, de bästa tjurarna går åt först såklart. Bra efterfrågan på dräktiga köttrasdjur och kvigor som går att betäcka i sommar. Har du livdjur eller vill köpa så hör av dig till din inköpare. 0771-500 500.

Mellankalv
Har du fina mellankalvar till slakt så köper vi gärna nu inför påsken, kontakta din inköpare.

Lamm
Tack för en bra en bra påskslakt! Allt har rullat på enligt plan tack vare allas insatser. Vi tar gärna fler lamm och får vecka 13. Ring slaktanmälan tel 0771-500 500.

Noteringen på lamm oförändrad vecka 12. Från och med vecka 10 betalas HKScan kontraktstillägg ut även för lite fetare lamm det vill säga fettgrupp 3+. Notera att noteringen fettavdrag ligger kvar som vanligt för 3+ lamm.

Marknadstillägg får sänks med 25 kr. Ny nivå 50 kr/slaktfår. Vecka 12 är det sista veckan med marknadstillägg.

Vecka med många leverantörskontakter
Vi uppskattar att så många kommer till våra olika aktiviteter som pågår varje vecka just nu. Under just den här veckan har inköpare Hans Larsson haft en grupp nötproducenter inne på besök på vår anläggning i Linköping. Inköpare Josefin Back har haft gårdsträff på Sanda Skattmansö i Vittinge tillsammans med LRF och HS.

Skattmanso_JB

I Skåne var det nötträff utanför Sjöbo. Dagen inleddes med studiebesök hos nötproducenten Rickard Fridh. Programmet fortsatte på Bjärsjölagård där Inköpsdirektör Torbjörn Lithell från HKScan berättade om marknad och produktutveckling. Gård och Djurhälsan informerade om Smittsäkra din besättning. Dagen anordnades av Inköpare Lars Svensson på HKScan Agri som också har tagit bilderna nedan.

Trevlig helg!

Fridh_traff_TL Fridh_traff1

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.