2016 24/3

Marknadskommentar vecka 13

Gris

Oförändrat på marknaden och vi kan konstatera att vi efter kortveckorna balanserar slaktgrisvolymen på en bra nivå. Nu ser vi fram emot en solig påsk med många grill-tillfällen. Notering oförändrad vecka 13.

Påminnelse, ni som vaccinerar grisarna för att motverka galtlukt skall ange detta vid slaktanmälan. På internetanmälan finns en egen egenskapsgrupp, ”vaccinerad slaktgris”. Kontakta slaktanmälan tel 0771-500 500 om du har frågor eller behöver hjälp.

Nöt

Efterfrågan är oförändrad, dvs mycket bra. Ring slaktanmälan för att planera in vårens slakt. Livdjursförmedlingen börjar ta fart. Se över ditt behov av avelstjur och hör av dig så fort som möjligt, de bästa tjurarna går åt först såklart. Bra efterfrågan på dräktiga köttrasdjur och kvigor som går att betäcka i sommar. Har du livdjur eller vill köpa så hör av dig till din inköpare. 0771-500 500.

Mellankalv

Har du fina mellankalvar till slakt så köper vi gärna nu inför påsken, kontakta din inköpare.

Lamm

Tack för en lyckad påskslakt! Vi har levererat den volym som hade utlovats till våra kunder.

Lägre slakt under vecka 13 på grund av helgdagar. Vi tar gärna lamm vecka 14. Se över din anmälan.

Notering vecka 13 är oförändrad på lamm. Får avslutas marknadstillägg för denna gång. Vecka 13 är sista veckan med tillägg för pälsskinn.

Sveriges bästa livsmedelsproducent

Under veckan har mediekoncernen Schibsted presenterat sin opionsundersökning gällande Sveriges bästa livsmedelsproducent. Topplaceringen tog Arla före Scan och på tredje plats hamnade Kronfågel. Så vi kan konstatera att på fläsk, nöt och lamm är vi bäst. För mer information klicka här.

Och med det önskar vi er alla en Glad Påsk!

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i HKScan Agri, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.