2016 1/4

Marknadskommentar vecka 14

Gris
Stabilt på marknaden och vi kan konstatera att vi efter kortveckorna balanserar slaktgrisvolymen på en bra nivå. Nu ser vi fram emot en solig inledning på våren med många grill-tillfällen. Notering oförändrad vecka 14.

Påminnelse, ni som vaccinerar grisarna för att motverka galtlukt skall ange detta vid slaktanmälan. På internetanmälan finns en egen egenskapsgrupp, ”vaccinerad slaktgris”. Kontakta slaktanmälan tel 0771-500 500 om du har frågor eller behöver hjälp.

Nöt
Bra efterfrågan på svenskt nötkött och nya HKScan Agri noteringen höjs 50 öre på kor och 25 öre på ungnöt. Se gärna över dina djur och gör en planeringsanmälan-prata med din inköpare.

Livkalv höjs 1 kr/kg vecka 14-vi tar gärna emot två veckorskalvar i vår förmedling!

Notering

SRB

SLB

Alla raser

Övervikt
Plustjur

31,00

29,00

 

14,00

Primatjur

28,00

26,00

 

14,00

Kviga

 

 

21,00

12,00

Marknadstillägg 2-5 veckorskalv

 

 

100,00

 

Övrig livdjursförmedling börjar ta fart. Se över ditt behov av avelstjur och hör av dig så fort som möjligt, de bästa tjurarna går åt först såklart. Bra efterfrågan på dräktiga köttrasdjur och kvigor som går att betäcka i sommar. Har du livdjur eller vill köpa så hör av dig till din inköpare. 0771-500 500.

Lamm
Tack för en lyckad påskslakt! Vi har levererat den volym som hade utlovats till våra kunder. Nu gör vi en rapid start på en del nya produkter bland annat till Ica och behöver snabbt fler lamm i anmälan! Se över dina grupper och hör av dig om du kan öka eller tidigarelägga dina anmälningar! Viktigt att vi hjälps åt att säkra uppstarten på dessa produkter-tack för din förståelse och medverkan.

Notering vecka 14 höjs 1,50-2,00 kr/kg på lamm. Får + 1 kr/kg.

Trevlig helg och välkommen Kristianstadgrisen!
Alla våra leverantörer och samarbetspartners är viktiga på alla djurslag men idag vill vi passa på att säga lite extra välkomna och tack för en bra vecka till Kristianstadgrisen. Gruppen består av 9 leverantörer i Kristianstadsområdet och de har just inlett sina leveranser till HKScan.

-Jag är väldigt glad över att vi kom överens med Kristianstadsgrisen och extra  positivt med detta samarbete då djuren finns i närområdet till vår anläggning i Kristianstad. Det var länge sedan vi startade vår förhandling och det är med stor glädje jag nu konstaterar att leveranserna till oss börjar säger Torbjörn Lithell, Inköpsdirektör på HKScan.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.