2016 4/4

Gårdsträff Vadsbo Mjölk!

Vadsbo Mjölk, Sveneby Ljungås i Mariestad, 6/4 2016 Kl:12.00

Välkomna på gårdsträff hos Sveriges största ekologiska mjölkproducent! Vadsbo Mjölk bedriver en modern KRAV-certifierad mjölkproduktion i Västergötland som idag mjölkar 1400 kor. Stallarna är kalla lösdrifter och korna mjölkas i karusell med plats för 60 kor.

Vadsbo Mjölk utnyttjar ny teknik och en storskalig verksamhet för att möjliggöra en ekologiskt hållbar produktion. Moderbolaget, Vadsbo Växtodling AB, bedriver ekologisk växtodling på en areal av totalt 2300 hektar. Visionen med Vadsbo Mjölk är att produktionen ska bli självförsörjande. Solens instrålning ska i princip vara den enda energitillförseln, och resten ska fungera som ett kretslopp. Värmen från kylningen av mjölken används för varmvatten och uppvärmning av produktionslokalerna. Gödseln från korna rötas i biogasanläggningen och bli för fordonsgas och biogödsel.

 

HKScan Agri bjuder på lunch, anmälan till inköpare Magnus Colliander på 0511-251 81 eller vi länken till höger.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan Agri. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.