2016 5/4

Våren är här och det är snart dags att släppa ut djur på bete!

Våren är här och gräset börjar så smått växa på betesmarkerna. Vill du utnyttja betet på bästa sätt så släpp ut djuren tidigt när gräset har hög tillväxt och ett högt näringsinnehåll. För ungdjur är lämplig beteshöjd ca 5-7 cm och för dikor ca 8-10 cm. Tänk på att omställningen från vinterfoderstaten till att äta spätt gräs är en stor förändring för djuren. Ge gärna djuren vinterfoderstaten de första dagarna på betet så att mikroberna i vommen får en chans att sakta vänja sig vid gräset. Ställ också ut mineralfoder och saltsten till djuren, och kontrollera att vattnet är av god kvalitet och finns i tillräcklig mängd.

Postat den av Anna-Maria Larsson.
Det här inlägget postades i Foder. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.