2016 15/4

Marknadskommentar vecka 16

Gris
Nu har grillförsäljningen kickat igång-håll utkik i butik efter årets alla goda nyheter! Design och utseende på förpackningar är nya för säsongen. Du kan se några exempel sist i veckans kommentarer.

Notering slaktgris höjs vecka 16 med 25 öre/kg. Smågrisar höjs 20 kr/st.

Nöt
Marknaden har börjat visa tendenser att svänga mot mera färs i efterfrågan och lite avmattning på de ädlaste detaljerna.

Högt tryck i arbete med förmedling just nu vilket inköparna gillar. Inköparna köper och säljer dräktiga kvigor, betesdjur, halvfabrikat, dikor och vi är på sluttampen av avelstjurs säsongen.

Lamm
Vi behöver fler lamm för att dra på produktionen av grill produkter. Nu hankar vi oss fram och det känns inte bra att vi får göra omprioriteringar. Leverera din lamm nu när priset är på topp! Just nu betalas ett R+ lamm med kontraktstillägg och veckotillägg för 21 lamm,  56,19 kr/kg.

Notering för får höjs 50 öre vecka 16. En del tackor som är selekterade för slakt dröjer i leverans just nu på grund av hållandetid kopplat med det nya tackbidraget. Vi vill att du håller koll på dessa tackor! Håll dem kvar inne tills hållandetiden har släppt eller låt dem gå i en egen hage nära stallet så du enkelt kommer åt dem när det är tid för slakt. Våra kunder vill ha ett jämnt flöde av får till slakt och kunderna kan inte hantera en för stor volym på en kort tid under hösten!

Vi erbjuder som en morot marknadstillägg på får under maj-juni.
Upptrappning vecka 18-20 för att från vecka 21 ligga på maxnivå 100 kr/får. Vecka 25 sista veckan med 100 kr och vecka 26 är tillägget 50 kr.

Marknadsavdrag införs från sista veckan av september eller första veckan av oktober beroende på hur försäljning och anmälan balanserar varandra.

Trevlig helg-grilla gärna!
Spännande produkt med grillbacon som är förberedd hos oss med souvide-teknik för att säkra ett saftigt och lyckat resultat!

 

Grillbacon

I år är det OS i Rio och årets Flinta stek har därför en kryddning från de Brasilianska köket!

 

Flinta

 

 

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.