2016 22/4

Marknadskommentar vecka 17

Gris
Nu har grillförsäljningen kickat igång-håll utkik i butik efter årets alla goda nyheter! Design och utseende på förpackningar är nya för säsongen.

Oförändrad notering vecka 17. Kom ihåg att göra planeringsanmälan för våren och försommaren-tack på förhand.

Nöt
Marknaden har börjat visa tendenser att svänga mot mera färs i efterfrågan och lite avmattning på de ädlaste detaljerna.

Högt tryck i arbete med förmedling just nu vilket inköparna gillar. Inköparna köper och säljer dräktiga kvigor, betesdjur, halvfabrikat, dikor och vi är på sluttampen av avelstjurs säsongen.

Vi har god efterfrågan på livkalvar och vi har även köpare på två-veckors kalvar. Prisexempel på livkalvar april 2016: Plus kalv SRB 90 kg betalas 2 790 kr/kalv och SLB 2 610 kr/kalv. Du hittar aktuell notering på www.hkscanagri.se. Ring kalvförmedlare Carina Ljungkvist på telefon 018-16 76 14.

Lamm
Vi behöver fler lamm för att dra på produktionen av grill produkter. Nu hankar vi oss fram och det känns inte bra att vi får göra omprioriteringar. Leverera din lamm nu när priset är på topp! Just nu betalas ett R+ lamm med kontraktstillägg och veckotillägg för 21 lamm, 56,19 kr/kg.

Notering vecka 17 oförändrad. I helgen är det sista dag att göra planeringsanmälan för vecka 23-31-dina uppgifter behövs för att vi skall kunna ge kunderna säkra besked om leveranser!

Får
En del tackor som är selekterade för slakt dröjer i leverans just nu på grund av hållandetid kopplat med det nya tackbidraget. Vi vill att du håller koll på dessa tackor! Håll dem kvar inne tills hållandetiden har släppt eller låt dem gå i en egen hage nära stallet så du enkelt kommer åt dem när det är tid för slakt. Våra kunder vill ha ett jämnt flöde av får till slakt och kunderna kan inte hantera en för stor volym på en kort tid under hösten! Vi erbjuder som en morot marknadstillägg på får under maj-juni.

Upptrappning vecka 18-20 för att från vecka 21 ligga på maxnivå 100 kr/får. Vecka 25 sista veckan med 100 kr och vecka 26 är tillägget 50 kr. Marknadsavdrag införs från sista veckan av september eller första veckan av oktober beroende på hur försäljning och anmälan balanserar varandra.

Grillen
Nu är det tid att grilla. Brevlådan är full varje dag av reklam från olika butiker som vill sälja grillar och utemöbler. När allt är på plats så vill man så klart ha något riktigt smarrigt att grilla, trevlig helg!

 

Grill_annons Grill_bringa Grill_flankstek

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.