2016 29/4

Marknadskommentar vecka 18

Gris
Vädret är kallt och tråkigt och det hämmar såklart vad man väljer att göra och att äta. Vi hoppas på stabilare och varmare väder så att grillsängen tar fart på riktigt.

Oförändrad notering vecka 18. Kom ihåg att göra planeringsanmälan för våren och försommaren-tack på förhand.

Nöt
Marknaden har börjat visa tendenser att svänga mot mera färs i efterfrågan och lite avmattning på de ädlaste detaljerna.

Högt tryck i arbete med förmedling just nu vilket inköparna gillar. Inköparna köper och säljer dräktiga kvigor, betesdjur, halvfabrikat, dikor och vi är på sluttampen av avelstjurs säsongen.

Livkalv
Vi köper dina livkalvar! Noteringen höjs 3 kr/kg vecka 18. Vi har god efterfrågan på livkalvar och vi har även köpare på två-veckors kalvar. Ring kalvförmedlare Carina Ljungkvist på telefon 018-16 76 14 eller 0771-500 500.

Lamm
Vi saknar råvara till kunderna just nu och prioriterar styckning och grill.

Just nu betalas ett R+ lamm med kontraktstillägg och veckotillägg för 21 lamm, 56,19 kr/kg.

Notering vecka 18 oförändrad. Vi saknar fortfarande planeringsanmälan för vecka 23-31-dina uppgifter behövs för att vi skall kunna ge kunderna säkra besked om leveranser! Vi är tacksamma om du gör detta över helgen!

Får
En del tackor som är selekterade för slakt dröjer i leverans just nu på grund av hållandetid kopplat med det nya tackbidraget. Vi vill att du håller koll på dessa tackor! Håll dem kvar inne tills hållandetiden har släppt eller låt dem gå i en egen hage nära stallet så du enkelt kommer åt dem när det är tid för slakt. Våra kunder vill ha ett jämnt flöde av får till slakt och kunderna kan inte hantera en för stor volym på en kort tid under hösten! Vi erbjuder som en morot marknadstillägg på får under maj-juni.

Vecka 18 marknadstillägg 25 kr/får.

Upptrappning vecka 19-20 för att från vecka 21 ligga på maxnivå 100 kr/får. Vecka 25 sista veckan med 100 kr och vecka 26 är tillägget 50 kr. Marknadsavdrag införs från sista veckan av september eller första veckan av oktober beroende på hur försäljning och anmälan balanserar varandra.

Instagram
Nu finns HKScan Agri på Instagram. Vi kommer att turas om och ha en vecka var då vi postar bilder och inlägg, följ oss gärna!

https://www.instagram.com/hkscanagri_se/

 

Insta_v17

Trevlig helg! 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.