2016 4/5

Välkommen på HKScans och Lammproducenternas seminariedag i Sturup

Just nu pågår arbete inom HKScan för utt utveckla för tjänster och verktyg som är till nytta för er producenter så att ni lyckas ännu bättre med er lammproduktion. Med ökad tidsutnyttjande och avkastning per tacka kan vi producera mer lamm i Sverige vilket är efterfrågat av våra kunder.

Nu är alla som vill välkomna till vårens seminariedagar där ni kan få ta del av kunskap, praktiska tips och ideer.

16 maj klockan 11:00 hos Piamaria och Jörgen Rasmusson, Eksholmen, Sturup

Vi inleder med studiebesök på gård och får höra om produktionen. HKScan bjuder på grillad hamburgare.

Gårdsfakta
Gården har 550 tackor i ekologisk produktion. Besättningen består dels av vita köttraskorsningar som lammar i februari-mars samt renrasiga gotlandstackor som lammar i april. Stallet är nybyggt med utvändig utfodring med mixervagn och skrapgång. Gården bedriver även Bed and Breakfast samt butik med skinnförsäljning. Piamaria och Jörgen framröstades till Årets Leverantör Lamm 2015 av HKScans producenter.

AretsLev_Lamm_Rasmusson

 

Öka avkastningen i din produktion
Under eftermiddagen blir det föreläsning av Tomas Olsson, Kungsör och Crister Nilsson, Valdemarsvik samt Elisabeth Svensson från HKScan.

Ämnen som tas upp är:

-planera din produktion

-vikten av uppföljning

-öka din produktion på bete

-parasiter

-lyckas med betäckning

Fika och kursmaterial ingår i kursavgiften som är 500 kronor inklusive moms. Avgiften betalas kontant (ej kort) på plats.

Anmälan
Vi behöver veta hur många som kommer och vill därför ha anmälan senast 9 maj via vår hemsida www.hkscanagri.se, eller klicka här. Vid frågor kan du kontakta Elisabeth Svensson, HKScan på 044-19 40 63.

Vägbeskrivning
Vägbeskrivning norrifrån: Från Staffanstorp kör väg 108, vid infart mot Malmö Airport/Sturup, sväng vänster in på Norra Sturupsvägen. Följ vägen 4 km fram till Eksholmsvägen och skylt ”Eksholmens gård, Vismarlöv” sväng vänster in på Eksholmsvägen, kör 200 meter sväng vänster upp genom allén.

Vägbeskrivning söderifrån: Från Ystad kör väg E65, vid infart mot Malmö Airport/Sturup, sväng höger i rondellen in på Södra Sturupsvägen. Följ vägen fram till nästa rondell sväng vänster mot Lund och följ vägen 3 km fram till skylt ”Eksholmens gård, Vismarlöv” sväng höger in på Eksholmsvägen, kör 200 meter sväng vänster upp genom allén.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.