2016 6/5

Marknadskommentar vecka 19

Gris
Nu har vi vädret på vår sida och grillarna är igång. Bra väder och en vecka med mycket ledighet-perfekt!

Oförändrad notering vecka 19. Kom ihåg att göra planeringsanmälan för våren och försommaren-tack på förhand.

Nöt
Oförändrat på marknaden med skaplig brist på färs och charkråvara.

Högt tryck i arbete med förmedling just nu vilket inköparna gillar. Inköparna köper och säljer dräktiga kvigor, betesdjur, halvfabrikat, dikor och vi är på sluttampen av avelstjurs säsongen. 

Tiden rusar på och nu är det dags att göra slaktplanering för sommaren, gärna tom augusti månad. Vi vet att veckorna 32-34 är viktiga för kunderna då allt snurrar igång efter semestrarna. Innan sommaren vill kunderna ha en plan klar för volymer och veckor och vi behöver er hjälp så att vi ger säkra besked. tack för din medverkan och kontakta din inköpare om du undrar över något!

Livkalv
Vi köper dina livkalvar! Noteringen höjdes 3 kr/kg vecka 18. Vi har god efterfrågan på livkalvar och vi har även köpare på två-veckors kalvar. Ring kalvförmedlare Carina Ljungkvist på telefon 018-16 76 14 eller 0771-500 500.

Lamm
Vi saknar råvara till kunderna just nu och prioriterar styckning och grill. Just nu betalas ett R+ lamm med kontraktstillägg och veckotillägg för 21 lamm, 56,19 kr/kg.

Notering vecka 19 justeras Gourmettillägg lamm till 1 kr/kg enligt plan.

Får
En del tackor som är selekterade för slakt dröjer i leverans just nu på grund av hållandetid kopplat med det nya tackbidraget. Vi vill att du håller koll på dessa tackor! Håll dem kvar inne tills hållandetiden har släppt eller låt dem gå i en egen hage nära stallet så du enkelt kommer åt dem när det är tid för slakt. Våra kunder vill ha ett jämnt flöde av får till slakt och kunderna kan inte hantera en för stor volym på en kort tid under hösten! Vi erbjuder som en morot marknadstillägg på får under maj-juni.

Vecka 19 marknadstillägg 50 kr/får.

Upptrappning vecka 19-20 för att från vecka 21 ligga på maxnivå 100 kr/får. Vecka 25 sista veckan med 100 kr och vecka 26 är tillägget 50 kr. Marknadsavdrag införs från sista veckan av september eller första veckan av oktober beroende på hur försäljning och anmälan balanserar varandra.

Tack Fanny
Du som följer HKScan Agri på Instagram har säkert redan klurat ut att inköparna på Agri har varsin vecka som de postar inlägg. Denna vecka har vi följt Fanny Hjalmarsson, inköpare i västra Sverige, på gårdsträff och mycket annat. Följ oss gärna https://www.instagram.com/hkscanagri_se/

 

Insta_v18

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.