2016 13/5

Marknadskommentar vecka 20

Nöt
Fortsatt bra marknad och bra efterfrågan, vi säljer bra av allting. HKScan Agri nya notering på nöt höjs 50 öre/kg på kor och ungnöt vecka 20.

Tiden rusar på och nu är det dags att göra slaktplanering för sommaren, gärna tom augusti månad. Vi vet att veckorna 32-34 är viktiga för kunderna då allt snurrar igång efter semestrarna. Innan sommaren vill kunderna ha en plan klar för volymer och veckor och vi behöver er hjälp så att vi ger säkra besked. tack för din medverkan och kontakta din inköpare om du undrar över något!

Högt tryck i arbete med förmedling just nu vilket inköparna gillar. Inköparna köper och säljer dräktiga kvigor, betesdjur, halvfabrikat, dikor och vi är på sluttampen av avelstjurs säsongen.

Gris
Nu har vi vädret på vår sida och grillarna är igång. Många dagar med bra väder och det märks i vår grillförsäljning.

Oförändrad notering vecka 20. Kom ihåg att göra planeringsanmälan för våren och försommaren-tack på förhand. Vi ser fram emot att träffas på Grisproducenternas årliga stämma-Kolmården 29-30 maj!

Lamm
Vi saknar råvara till kunderna just nu och prioriterar styckning och grill. Just nu betalas ett R+ lamm med kontraktstillägg och veckotillägg för 21 lamm, 56,19 kr/kg.

Får
En del tackor som är selekterade för slakt dröjer i leverans just nu på grund av hållandetid kopplat med det nya tackbidraget. Vi vill att du håller koll på dessa tackor! Håll dem kvar inne tills hållandetiden har släppt eller låt dem gå i en egen hage nära stallet så du enkelt kommer åt dem när det är tid för slakt. Våra kunder vill ha ett jämnt flöde av får till slakt och kunderna kan inte hantera en för stor volym på en kort tid under hösten! Vi erbjuder som en morot marknadstillägg på får under maj-juni.

Vecka 20 marknadstillägg 100 kr/får.

Vecka 25 sista veckan med 100 kr och vecka 26 är tillägget 50 kr. Marknadsavdrag införs från sista veckan av september eller första veckan av oktober beroende på hur försäljning och anmälan balanserar varandra.

Nya grillprodukter
Lite inspiration inför helgen och tips vad ni kan köpa hem! Trevlig helg!

GrillBilder

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.