2016 25/5

E-handel av livsmedel ökar!

Kläder och elektronik är det som handlas mest via nätet. Men fler och fler vill även ha maten levererad hem till dörren.

E-barometern, som görs av PostNord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research, visar att handeln av livsmedel via nätet har ökat med 32 procent redan det här årets första kvartal.

Trots det är det fortfarande för få som handlar för att siffrorna ska gå att bryta ner till olika regioner.

– Men det är klart att det är skillnad mellan stad och landsbygd, säger Jonas Ogvall, VD på Svensk Digital Handel. Han förklarar att det finns större möjlighet till hemleverans i storstäder, medan det blir alldeles för dyrt på landsbygden. Där är det mer sannolikt att man pendlar till jobbet och kanske har möjlighet att hämta upp sin färdigpackade mat i en matbutik. Så ser det ut på till exempel Coop.

Ica Flygfyren har erbjudit e-handel av både plockvaror och matkassar sedan mitten på förra sommaren, och där plockas allt ihop i butiken. Responsen hos kunderna har varit genomgående positiv.

– Många tycker att det är skönt att kunna hämta upp sin matkasse direkt efter jobbet och slippa gå in i butiken, säger Jonathan Åman som jobbar på onlineavdelningen.

Av dem som väljer hemleverans är majoriteten äldre personer.

 

Källa: Norrtälje tidning

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.