2016 27/5

Marknadskommentar vecka 22

HKScans nye VD utsedd
HKScans styrelse har utnämnt Jari Latvanen (52), MBA, till verkställande direktör för HKScan Abp. Latvanen kommer till HKScan från Stora Enso senaste i slutet av november 2016. Aki Laiho, CCO, fortsätter som vice VD tills Latvanen tillträder sin nya position.

Latvanen har varit medlem i ledningsgruppen och chef för Consumer Board-divisionen på Stora Enso sedan början av 2015. Hans tidigare karriär omfattar posterna som verkställande direktör för Findus Nordic, olika ledningsuppgifter inom Nestlé och försäljnings- och kommersiell direktör för HK Ruokatalo (nuv. HKScan Finland Ab) åren 1995–2000.

-Det känns fint att komma tillbaka till HKScan, kommenterar Jari Latvanen utnämningen, och att få arbeta med god mat igen. När jag började på HK Ruokatalo i mitten av 1990-talet var det stora omställningar som pågick inom bolaget i Finland. I dag är det fråga om globala förändringar som sker både inom livsmedelsindustrin och detaljhandeln. Marknaden ändras snabbt och mat är mera trendigt än någonsin.

-HKScans högkvalitativa produkter, kända varumärken, hållbara verksamhet och kompetenta medarbetare är exakt sådana resurser som behövs för att vi ska klara oss i den föränderliga konkurrensmiljön och med vilka bolaget kan utvecklas vidare i den riktning som styrelsen har fastställt, avslutar Jari Latvanen.

Gris
Nu har vi vädret på vår sida och grillarna är igång. Många dagar med bra väder och det märks i vår grillförsäljning. Stort behov av bland annat karré.

Oförändrad notering slaktgris vecka 22. marknadstillägg smågris införs 20 kr/st.

Vi ser fram emot att träffas på Grisproducenternas årliga stämma-Kolmården 29-30 maj!

Nöt
All-time-high efterfrågan och försäljning av högrev till de omåttligt populära högrevs hamburgarna! Bra marknad för nötkött som helhet just nu.

Tiden rusar på och nu är det dags att göra slaktplanering för sommaren, gärna tom augusti månad. Vi vet att veckorna 32-34 är viktiga för kunderna då allt snurrar igång efter semestrarna. Innan sommaren vill kunderna ha en plan klar för volymer och veckor och vi behöver er hjälp så att vi ger säkra besked. tack för din medverkan och kontakta din inköpare om du undrar över något!

Högt tryck i arbete med förmedling just nu vilket inköparna gillar. Inköparna köper och säljer dräktiga kvigor, betesdjur, halvfabrikat, dikor och vi är på sluttampen av avelstjurs säsongen.

Lamm
Anmälan har kickat igång och vi kan slakta och sälja mera vilket uppskattas av våra kunder. Tänk på att ändra anmälan senast tisdagar veckan före slakt. Om du inte har slaktplanerat sommaren vecka 27-31 är det hög tid att göra det kommande veckor!

Får
En del tackor som är selekterade för slakt dröjer i leverans just nu på grund av hållandetid kopplat med det nya tackbidraget. Vi vill att du håller koll på dessa tackor! Håll dem kvar inne tills hållandetiden har släppt eller låt dem gå i en egen hage nära stallet så du enkelt kommer åt dem när det är tid för slakt. Våra kunder vill ha ett jämnt flöde av får till slakt och kunderna kan inte hantera en för stor volym på en kort tid under hösten! Vi erbjuder som en morot marknadstillägg på får under maj-juni.

Vecka 21 marknadstillägg 100 kr/får. Vecka 25 sista veckan med 100 kr och vecka 26 är tillägget 50 kr. Marknadsavdrag införs från sista veckan av september eller första veckan av oktober beroende på hur försäljning och anmälan balanserar varandra.

Trevlig helg
Igår var det MC-träff för HKScan Agris leverantörer och transportörer i Skåne. Göran Nilehn inköpschef Gris hade lagt upp programet för kvällen. Vi blev ett riktigt stort gäng som hade en härlig kväll med fint väder och god mat. Nästa år hoppas vi på ännu fler deltagare!

MC-traff

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.