2016 3/6

Marknadskommentar vecka 23

Gris
Grillsäsongen är i full gång och vi närmar oss midsommar med språng. Efterfrågan är mycket bra för närvarande drivet av det fina vädret samt kommande långhelger. Noteringen slaktgrisar höjs med 20 öre! Notering smågris höjs 10 kr/smågris. Vi har marknadstillägg sedan tidigare med 20 kr/smågris.

Nöt
Vi närmar oss skolavslutningar och semester vilket gör att efterfrågan på färs börjar mattas av. Efterfrågan på detaljer oförändrad. Vi behöver göra klar slaktplaneringen för augusti tillsammans. Vecka 32 -34 är viktiga att säkra upp då det är då allt tar fart igen efter sommarens ledigheter.

Prata med din inköpare, ring 0771-500 500.

Livkalv
Livkalvsförmedlingen är igång hela sommaren! Vi kommer att förmedla livkalv under hela sommaren i år så välkommen med Din anmälan på tel: 0771-500 500. Glad sommar!

Lamm
Högt tryck i anmälan och nästa vecka är det marknadens behov av lamm som styr hur mycket vi skall slakta och stycka. Det är helg på måndag, nationaldagen, så veckan är en dag kortare än normalt vilket också ger ett litet lager av överstående lamm.

HKScan lammtillägg sänks enligt plan 1 kr/kg nästa vecka. Säsongsvillkor avslutas och vi återgår till normala kvalitetsgränser 14-25,9 kg, klass E tom O och fett 2- tom 3.

Får
Anmälan är nu full runt midsommar men det går bra att anmäla får till slakt för juli månad. Ring slaktanmälan tel: 0771-500 500.

Smaken av Sverige
Vi är grillningen på vardagskvällen…Vi är smaker som lockas fram av tålmodigt hantverk, rökta med alspån och sous vide kokade långsamt.

Se nya filmen här och sprid gärna!

Smaken_av_Sverige

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.