2016 9/6

Nötträff med studiebesök i Dalarna

Just nu finns mycket intresse för att starta eller utöka dikoproduktion och ungnötsproduktion. Går du i byggtankar och vill utöka din produktion men känner att du vill ha lite kött på benen innan du bestämmer dig? Kom då på vår Nötträff i Dalarna den 20 juni.

HKScan Agri, Hushållningssällskapet och LRF Dalarna kommer att informera om hur den aktuella marknaden ser ut men också gå igenom olika byggnadslösningar inom nötköttsproduktionen. Vad bör man tänka på vid en ny-/till-/ eller ombyggnation och vilka system och stallar är rationella men relativt billiga att bygga? Vi tittar tillsammans på olika lösningar, ger tips på vad man bör tänka på vid en byggnation och diskuterar det gruppen finner av störst intresse.

När: Måndag den 20:e Juni kl. 16.00

Plats: Snöborg Gård i Nås

Medverkande företag: HKScan/Siljans Chark, Hushållningssällskapet, LRF Dalarna, Lantmännen, Urban Feeders, Keenan.

Anmälan senast: Anmälan senast 16:e juni på www.hkscanagri.se, välj Anmälan leverantörsmöte i högerspalten på första sidan eller klicka här.

Program: Start kl. 16.00 med gårdsvandring hos Janne Eriksson på Snöborg Gård där de föder upp mjölkrastjurar till slakt och nyligen byggt ett nytt mottagningsstall för mjölkkalvar. Enklare grillmat och fika kommer serveras. Efter rundvandring hålls informationen i gårdens verkstad . Tänk på smittskyddet – kom i rena kläder och skor, vi tillhandahåller skoskydd.

Frågor besvaras av: Sofia Lindman, HS Konsult/Hushållningssällskapet, tel. 070-290 35 99 eller e-post: sofia.lindman@hushallningssallskapet.se eller Pär Thyrén, HKScan Agri 070-373 46 74 eller e-post par.thyren@hkscan.com, anmälan är bindande.

Vägbeskrivning:

Från Borlänge: Följ E 16 västerut mot Sälen tills ni kommer till Nås 64 km. Precis innan Gulfmacken finns gården på höger sida

Från Ludvika: Kör väg 66 norrut mot Björbo och sväng vänster ut på E16 mot Sälen till Nås 64 km. Precis innan Gulfmacken finns gården på höger sida.

Från Leksand: Kör Järnavägen söderut mot Dala-Järna tills man kommer till E16. Sväng vänster mot Borlänge. När man kommer till Nås 59 km finns gården efter Gulfmacken på vänster sida.

Från Malung: Kör E16 mot Borlänge. När man kommer till Nås 70 km finns gården efter Gulfmacken på vänster sida.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.