2016 17/6

Marknadskommentar vecka 25

Gris
Oförändrat läge på marknaden. Allt som går att grilla grilla säljer bra. Vi förbereder även för julen 2016. Notering vecka 25 oförändrad.

Nöt
Skolor och landsting steppar ner sin verksamhet och efterfrågan för sommaren vilket är normalt för säsongen. Fokus för nötkött ligger på vecka 32-34 som är viktig period för nötaffären i och med skolstart och semestrarnas avslut. Vi behöver din slaktplan så fort som möjligt, prata med din inköpare telefon 0771-500 500.

Notering ko, ungnöt sänks 50 öre/kg vecka 25.

Livkalv
Livkalvsförmedlingen är igång hela sommaren! Vi kommer att förmedla livkalv under hela sommaren i år så välkommen med Din anmälan på tel: 0771-500 500. Glad sommar!

Lamm
Bristen på lamm har övergått i en mera balanserad situation. Nu har tillgången av lamm kommit igång bra och vi har lamm så det räcker till våra kunder. Vi behöver fylla veckorna 27-29 lite bättre, se över om du kan ha lamm klara då. Under vecka 27-31 är det kampanj med utökad viktsgräns för bäst betalt samt kontraktstillägg betalas även för 3+ (lite fetare lamm).

Notering vecka 25 sänks 1 kr/kg för märkeslamm och 1,50 kr/kg för Ordinär Lätt. HKScan lammtillägg sänks 1 kr/kg enligt plan. KRAV-lamm sänks 1 kr/kg.

Scan bjuder in till gårdsmiddag!
När: Lördag den 20 augusti – välkomstdrink serveras från kl. 17.00 och middagen startar kl. 18.00
Var: Skattmansö i Uppland, 3 mil utanför Uppsala

Skattmanso

Scan som sedan 1899 producerat kött och charkuterier från gårdar runt om i Sverige har en stor kunskap om alla delar som behövs för en riktigt god middag. Det börjar i god djuromsorg och slutar i ett delikat hantverk. Tillsammans med restaurang AG och familjen Johansson på gården Skattmansö i Uppland lanseras nu för första gången konceptet Gårdsmiddag. En grillupplevelse som tar middagen tillbaka till ursprunget och öppnar upp gårdsmiljön för alla köttälskare.

Vid grillen – restaurang AG, Sveriges bästa köttrestaurang! Scan har länge levererat noga utvalda köttdetaljer som porterhouse, clubsteak, entrecôte till restaurang AG, som i tre år i rad har utsetts till Sveriges bästa köttrestaurang. Med menyn till Gårdsmiddag har AG utgått från sitt signum; förstklassiga råvaror tillagade utan krångel, med stor kunskap. Middagen serveras vid ett gemensamt långbord ute i det gröna, utblickade mot gårdens betesmarker så gäster rekommenderas att ta med varma kläder och oömma skor.

– När man har riktigt bra råvaror behöver man inte krångla till det. Vi hängmörar köttet inför middagen och väl på plats kommer vi att grilla det över öppen eld. Bättre än så blir det inte säger Albert Kubaka, Köttmästare på restaurang AG.

Kvällens meny från restaurang AG som delas bland nya och gamla vänner vid bordet läs mera på www.gårdsmiddag.se

 

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.