2016 1/7

Marknadskommentar vecka 27

Tack för alla besök!
Det har varit så roliga och lyckade dagar på Borgeby Fältdagar och vi vill rikta ett stort tack till alla som har besökt vår monter!

Borgeby

Till er som missade Borgeby Fältdagar kommer en ny chans i nästa vecka då Brunnby Lantbrukardagar går av stapeln 6-7 juli! Vi har även där inköpare på plats, tipstävlingar med mera!

Gris
Fortsatt bra försäljning av grilldetaljer såsom flinta och karré. Vissa detaljer såsom revben börjar lagras och frysas in till jul. Notering oförändrad vecka 27.

Nöt
Marknaden är lite dämpad efter midsommar vilket är normalt. Riktigt bra sug efter högrevshamburgarna i övrigt inte brist på något just nu på marknaden utan kunderna får vad de behöver.

Säsongen för dikalvar närmar sig-slå gärna din inköpare en signal så berättar de vad vi erbjuder.

Livkalv
Kom ihåg att livkalvsförmedlingen rullar på alla veckor i sommar. Sverker Nilsson är semestervikarie och svarar som vanligt på telefon 0771-500 500.

Lamm
Oförändrat på marknaden och grillsortimentet rullar på. Nu inleds våra kampanjveckor, vecka 27-31, som innebär:
*Kontraktstillägg betalas för lite fetare lamm (fettgrupp3+)
*Priset på Ordinär Lätt och Ordinär tung höjs till samma pris som Märkeskvalitet
Notering får sänks 75 öre/kg och marknadstillägg får är nu borta för denna gång.

Se över dina lamm och leverera nu när marknaden är bra! Tänk på att väga lammen i god tid så du justerar anmälan senast tisdag innan anmäld vecka. Signalmärken för skinn beställer du hos slaktanmälan telefon 0771-500 500. Det är du som leverantör som ska beställa märken och se till att de sitter i örat på djuret.

Trevlig helg!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.