2016 4/7

Uppryckning krävs!

Nu är det sommartider och djuren går ute på bete. Det innebär också att det är svårare att veta exakt hur snabbt djuren växer och det är mer jobb att få djuren vägda då det tar tid att samla in djuren och bygga upp vågfålla etc.

MEN det innebär inte man man blank kan strunta i att ändra sin anmälan i tid! Tänk tvärtom och se över anmälan/gör din vägningskontroll med extra god framförhållning!

Detta mail fick jag måndag förmiddag av kollega på intransportplaneringen:

” Vill bara meddela detta, vi tappade en hel del lamm till Linköping i går och i dag. Jag tog de som levererade i går och i dag. 

Leverantör X: minus 8 lamm (felaktigt anmält antal 30 men levererade 22 stycken)
Leverantör Y: minus 11 lamm (hade inga till denna veckan)
Leverantör Z: minus 13 lamm (felaktigt anmält antal 61 men levererade 48 stycken)
Leverantör Å: minus 8 lamm (felaktigt anmält antal 70 men levererade 62 stycken)
Leverantör Ä: minus 10 lamm och 5 får (för små, framflyttade) 

Vi kanske ska gå ut med ett litet meddelande om vikten att kolla över sin anmälan igen.”

Ovan innebär att kunder blir utan lammkött som redan har utlovats – detta är inte okej. Att levererat vad som lovat är basen, golvet för hela vår affärsverksamhet inom HKScan.

Det är klart att djuren växer långsammare ibland eller att man får förhinder och inte kan lämna lamm en viss vecka. Men detta måste meddelas senast tisdag veckan innan slakt genom att ringa slaktanmälan tel 0771-500 500 eller ändra själv på internettjänsten www.hkscanagri.se. Det är sämsta möjliga läge när beskedet kommer med djurbilen, och då har man inte kollat ett dugg innan utplockningen i samband med själva leveransen.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

En kommentar till "Uppryckning krävs!"