2016 8/7

Marknadskommentar vecka 28

Tack för alla besök på Brunnby!
Det har roliga och lyckade dagar i Västerås på Brunnby Lantbrukardagar och vi vill rikta ett stort tack till alla som har besökt vår monter!

Brunnby Brunnby2

Rekordinledning för grillen
– Redan i midsommarveckan har grillsortimentet sålt mer än under hela fjolåret. I Skara går maskinerna för högtryck. Det kryddade sortimentet har i år fått ny design som verkligen tar för sig i hyllan och den nya looken får väldigt fint mottagande av butikerna liksom konsumenterna, säger Christina Wennerbo, Produktchef. 

Både våra klassiker, som Flintastek och grillskivor, samt nyheterna går över förväntan. De insatser vi gör i butik med eget material men även gott samarbeten med kunder ger resultat.

Ökning på lamm, lammspett slår för femte året i rad personligt rekord och nyheten Lammracks Fänkål & Örter har sålt slut för säsong vecka 25. Lamm är verkligen hett på grillen. Roligt att se att vi är med och utvecklar lammsegmentet.

– Glädjande är också att våra alspånsrökta nyheter på Slow Cooked redan nu har överträffat våra högt satta försäljningsmål. Dessutom bidrar de med god lönsamhet! Anledningen till de fina resultaten är en serie produkter, baserat på pricksäkra insikter, som motsvarar konsumentens efterfrågan av tidsbesparande samt lättlagade detaljer med god smak och kvalitet och ligger helt rätt i tiden, berättar Christina.

Gris
Marknadsläget oförändrat och produkter som går att grilla går bäst nu. Vissa detaljer såsom revben börjar lagras och frysas in till jul. Notering oförändrad vecka 28.

Nöt
Marknaden är lite dämpad efter midsommar vilket är normalt. Riktigt bra sug efter högrevshamburgarna i övrigt inte brist på något just nu på marknaden utan kunderna får vad de behöver.

Vecka 28 ändras viktsintervall bästa betalning på ungtjur och stut från 275-400 kg till 300-425 kg. Viktsintervall på ungko, ko och kviga ligger kvar oförändrat, det vill säga 275-400 kg.

Du hittar hela noteringen här!

Livkalv
Kom ihåg att livkalvsförmedlingen rullar på alla veckor i sommar. Sverker Nilsson är semestervikarie och svarar som vanligt på telefon 0771-500 500.

Lamm
Läs gärna om försäljningen av grillsortimentet i inledningen av Marknadskommentarerna. Ökande problem att djuren inte finns när transportören ringer och meddelar hämtning vilket ger akututryckningar för att ringa in andra djur. Stort tack till er som ställer upp med kort varsel!

Kampanjveckor rullar på, vecka 27-31, som innebär:

*Kontraktstillägg betalas för lite fetare lamm (fettgrupp3+)

*Priset på Ordinär Lätt och Ordinär tung höjs till samma pris som Märkeskvalitet

Kontraktstillägg lamm -1kr/kg enligt plan. KRAV-tillägg -1 kr/kg.

Se över dina lamm och leverera nu när marknaden är bra! Tänk på att väga lammen i god tid så du justerar anmälan senast tisdag innan anmäld vecka. Signalmärken för skinn beställer du hos slaktanmälan telefon 0771-500 500. Det är du som leverantör som ska beställa märken och se till att de sitter i örat på djuret.

 Trevlig sommar!
Nu tar marknadskommentarerna uppehåll och är tillbaka fredag vecka 32. Ändringar notering ser du varje fredag via pilarna i högra kanten.

Vi önskar alla läsare en fin sommar!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.