2016 12/7

Sponsring 100 tjurar

I och med ett samarbete mellan McDonald’s, LRF och Sveriges Nötköttsproducenter kan företagare som satsar på fler dikor få en avelstjur värd 25 000 kronor.

Under en treårsperiod går McDonald’s in med tre miljoner kronor för att stötta en produktionsökning av svenskt nötkött. I dagsläget är snabbmatskedjan den största uppköparen av svenskt nötkött och vill nu göra en konkret insats för att öka antalet dikor.

I höst kommer man kunna ansöka om att få en avelstjur och redan nu kan man förbereda sig. Kravet är nämligen att man utökar med minst 20 dikor inom loppet av ett år. Under tre år handlar det om totalt 100 tjurar som ska gå till de som satsar.

– Vi märker ett stort intresse att öka sin produktion bland våra medlemmar. Erbjudandet kommer innebära att många bestämmer sig för att satsa och kanske bygga för fler är 20 kor. Det ger framtidstro och det är positivt för att våga satsa, säger Jan Forsell, Sveriges Nötköttsproducenter.

Läs mera på SNP hemsida, klicka här

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.