2016 19/8

Marknadskommentar vecka 34

Gris
En ganska balanserad bild på marknaden och få detaljer och produkter i överskott. Fortsatt bra efterfrågan på ekologiskt!

Vi förbereder kampanj på falukorv till Ica som kommer att rulla vecka 35 med understöd av TV-reklam.

Notering oförändrad vecka 34.

Nöt
Efterfrågan följer säsongen och drar mer mot färs istället för ädla detaljer. Dock inte riktigt så fokuserat tryck vilket kanske beror på att skolstart är numera ganska utspridd i tiden.

Anmäl mjölkras-kalvar och få Scan-varucheck
Nu upprepar vi succén med varucheckar i samband med anmälan av mjölkras-kalvar. Mjölkras-kalvar som anmäls till vår förmedling vecka 34-36 så skickar vi 100 kr/kalv i Scan-varucheckar. Du kan sedan själv hämta goda kött-, chark- eller smörgåspålägg i din butik. Checkarna skickas ut löpande efter kalvarna är levererade.

Kontakta livkalvförmedlingen och Carina på telefon:0771-500 500.

Lamm
Tyvärr inbromsning på lamm-marknaden samtidigt som tillgången har börjat öka i anmälan.

Vecka 36-38 har vi en stor kampanj-leverans av lamm helfall till butiker vid norska gränsen. Om möjligt försök lämna många lamm då när vi har en uppbokad affär!

Lammnotering vecka 34 sänks 2 kr/kg.

Gårdsmiddag
Imorgon rullar en fullsatt buss från Stockholm till Per och Stina Johansson, på gården Sanda Skattmansö i Vittinge, för att ta del av vår satsning Gårdsmiddag. Restaurang AG:s kommer att grilla det bästa och finaste kvalitetskött som du kan tänka dig i en härlig miljö. Vi återkommer med bilder efter helgen!

Gardsmiddag_aug

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.