2016 26/8

Marknadskommentar vecka 35

Gris
Oförändrat läge på marknaden. Nu rullar kampanjen igång på falukorv till Ica som kommer att rulla vecka 35 med understöd av TV-reklam.

Notering oförändrad vecka 35. Tack för att återkoppling FCI fungerar strålande!

Nöt
Vi ser en avmattning och att utbudet av nötkött är stort på marknaden just nu.

Nu upprepar vi succén med varucheckar i samband med anmälan av mjölkras-kalvar. Mjölkras-kalvar som anmäls till vår förmedling vecka 34-36 så skickar vi 100 kr/kalv i Scan-varucheckar. Du kan sedan själv hämta goda kött-, chark- eller smörgåspålägg i din butik. Checkarna skickas ut löpande efter kalvarna är levererade. Kontakta livkalvförmedlingen och Carina på telefon:0771-500 500.

Lamm
Tyvärr inbromsning på lamm-marknaden samtidigt som tillgången har börjat öka i anmälan. Vecka 35 är sista veckan i delårskontrakt. OM du får meddelande från din transportör att lammen väntar till vecka 36 med hämtning ordnar vi automatiskt att lammtillägg utbetalas på samma sätt. Detta gäller även KRAV-lamm.

Notering vecka 35:
Lamm -2,50 kr/kg; får -1,00 kr/kg, KRAV -0,50 kr/kg.

Märkning
Kom ihåg att titta en extra gång så att djuren har sina SE-märken innan det är tid för leverans. När djuren gått ute på bete kan märken fallit bort och är svårt att upptäcka. Djur som saknar märke måste stanna på gården tills ersättningsmärke har ombesörjts.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.