2016 20/9

Är dina hemmaproducerade foderråvaror analyserade?

För att utnyttja dina hemmaproducerade fodermedel på bästa sätt till dina djur behöver du analysera näringsvärdet på dessa. En analys hjälper dig att få en mer optimal foderstat till djuren, både näringsmässigt och ekonomiskt. Till exempel innehåller årets spannmål mer protein än vad vi sett de senaste två säsongerna. Ett högre proteininnehåll i spannmålen ger ett lägre behov av proteinfodermedel i foderstaten, vilket leder till en lägre foderkostnad.

Har du funderingar på vad du ska analysera eller hur du tar ut ett representativt prov, hör gärna av dig till mig, Anna-Maria Larsson, på telefon 044 – 19 40 32 eller mail: anna-maria.larsson@hkscan.com

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Foder. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.