2016 28/9

Spännande höst för Pärsons

För att bygga ett starkt varumärke behöver vi definiera vilka vi är, vad som gör oss unika, vad vi ska säga och till vem. Carina Lauer är ansvarig för kategorin smörgåsmat på HKScan Sweden och hon beskriver att det är nu ungefär ett år sedan arbetet med en ny varumärkes-plattform för Pärsons startades.

-Vi visste att vi behövde förtydliga vad Pärsons som varumärket står för och att vi måste identifiera vad det är som driver varumärket.

I varumärkesplattformen betonas också Pärsons roll som marknadsledare. Genom att identifiera de drivkrafter som finns för Pärsons och som har mest påverkan på försäljningen kunde vi banta ner dessa till kärnvärden i Pärsons tre P; Perfekt på mackan, Passion för smak och Populärt hos alla.

– Det är dessa kärnvärden, tre P som vi kommer att plocka ut i vår kommunikation och de kommer alltid att komma tillbaks i allt vi gör och det är dessa P som är drivkrafterna för varumärket Pärsons, menar Carina.

Pärsons gör mackan
– Visionen är att vi även fortsatt ska vara marknadsledaren och att vi köps av så många konsumenter som möjligt, så ofta som möjligt. Det innebär inte att Pärsons ska vara ett slentrianval. Vi ska vara ett varumärke som konsumenterna väljer för att de vill välja och betala för det. Så visionen är att finnas i allas hjärta och kylskåp, berättar Carina.

Goda mackor skapar goda stunder
Relanseringen och satsningen på Pärsons kommer att synas i butikerna under hösten. Den centrala kreativa idéen är ”Goda mackor skapar goda stunder”!

Till hösten kommer tre reklamfilmer som sänds i TV med början vecka 40 och som sedan kompletteras med digitala onlinevideor och på sociala medier. Reklamfilmerna spelades in under sommaren och visar tre olika situationer och med tre olika mackor. För att allt ska hänga ihop har även förpackningsdesignen arbetats om så att den ska följa det som varumärket ska står för.

– Förpackningsdesignen har varit med jättelänge och kan kännas lite omodern. Men igenkänningsfaktorn är stor och det är därför viktigt att denna följer med även i den nya designen avslutar Carina.

Välkommen att dela din macka på macka.nu!

Webb_parsons

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Pärsons och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.