2016 29/9

Nytt om Hampshire

HKScans samarbetspartner ScanPig i Norge meddelar att de fortsätter att endast satsa på Hampshire. De öppnar därmed inte upp för slakt med Duroc som faderras.

Pressmeddelandet från ScanPig:

Inget gemensamt engagemang för Duroc

ScanPig och Nortura i Norge har under en period diskuterat möjligheten att öppna upp för användning av Duroc för de producenter som levererar slakt till KLF (Kött- och fjäderfäproducenternas Landsförbund). Det har dock inte varit möjligt att hitta bra villkor för samarbete eller en ekonomisk modell som tillfredsställer båda parter, och samtalen har således inte varit framgångsrika. – Det har varit bra möten, men vi kunde inte hitta en modell som båda parter var nöjda med. Vi har därför beslutat att avsluta samtalen nu, men utesluter inte att vi öppnar dörren för nya samtal någon gång i framtiden, säger Hans Thorn Wittussen och Bjørn-Ole Juul-Hansen som är respektive biträdande chef Nortura och ordförande i ScanPig. Det är således klart att Nortura, tillsammans med Topigs Norsvin, kommer att fortsätta utveckling och avel av Norsvin Duroc. KLF och ScanPig kommer i sin tur fortsätta att investera i Nordic Genetics (HKScan) Hamphire. Tillgång till en tredje ras är avgörande för hybridaveln för att dra full nytta av korsningseffekten. Nortura erbjuder Duroc till sina medlemmar, medan ScanPig som ägs av KLF och KLF-slakterier erbjuder Hampshire som tredje ras.

Se pressmeddelandet klicka här.

 Till Nordic Gentetics hemsida, klicka här.

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan, Nordic Genetics. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.