2016 30/9

Marknadskommentar vecka 40

Gris
Oförändrat på marknaden, inget som sticker ut åt något håll. Vi skjuter fram slakt av en del suggor en vecka för att ha råvara till en stor falukorvskampanj.

Håll nu utkik i butik efter relanseringen av vår smörgåsmat under varumärket Pärsons. Så här ser den nya designen ut!

Parsons_v40

Vecka 40 sänks marknadstillägg smågris 10 kr/st och upphör därmed för denna gång.

Nöt
Marknaden är mättad men det rullar på vecka för vecka. Högt tryck i anmälan. Tänk på att se över djuren SE märken i god tid innan leverans samt att djuren finns korrekt rapporterade i CDB. Det är du som djurägare som har ansvar för kontroll av dräktighet på hondjuren-det är inte okej att skicka djur med långt gången dräktighet till slakt.

Lamm
En redan trög marknad saktar in ännu mera! Vi uppmanar de som kan att senarelägga slakt av både får och lamm. Vi vet att behovet ökar under december och vi behöver djur både runt jul- och nyårshelgerna och inledningen av januari!

Tyvärr hämtas anmälda grupper både plus en vecka och ibland plus två veckor mot anmäld vecka. Vi beklagar detta men vi vill inte pressa ut volymer på en redan tyngd marknad.

Notering vecka 40 sänks 2 kr/kg på lamm.

Nytt nummer ute nu
Lagom till helgen kommer det nya numret av HKScan Agri tidningen. Vi har som vanligt en mix av gårdsartiklar, information om nya produkter och intervjuer med kunniga personer i branschen. I detta nummer får du lära känna Jari Latvanen, ny VD på HKScan. Trevlig läsning, öppna länk här

Agritidning_Bild_Webben_sept

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.