2016 1/10

Felaktiga rykten på Facebook

Det cirkulerar felaktiga rykten på Facebook att vi på HKScan skulle köpa in levande lamm från Irland. Detta stämmer inte. Vi köper inte in levande djur från andra länder till slakt, inte heller lamm från Irland. Det är noga att poängtera att det är våra kunder (stycknings- och charkföretag med flera) som just nu importerar billigt lammkött till Sverige, inte vi. Vi säljer svenska lamm. I varumärket Scan är köttet alltid svenskt, dvs djuren är födda, uppfödda, slaktade här.

Konkurrenssituationen på den svenska marknaden från importerat irländskt lammkött är just nu mycket tuff och den billiga importen av lammkött pressar ner priserna på marknaden till låga nivåer. Svenska lamm föds upp enligt världens bästa djuromsorg och de är viktiga för våra svenska miljömål, där vi behöver betande djur. Mervärden som en del kunder och konsumenter är beredda att betala för och andra inte.

Om du har lamm att sälja vänligen kontakta Elisabeth Svensson, lammansvarig på HKScan Agri eller din lokala inköpare, så kan vi förklara ytterligare aktuellt läge och hjälpa till på bästa sätt i rådande marknadssituation. Ring vxl 0771-500 500.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.