2016 14/10

Marknadskommentar vecka 42

Dags att planera julslakten!
Vi närmar oss årets julproduktion med stormsteg och vi vill påminna om vikten av att så tidigt som möjligt planera julslakten av slaktgrisar och suggor.

Ett bra planeringsunderlag och en god framförhållning ger oss möjlighet att tidigt sända signaler till vår sälj- och produktionsplanering vilka volymer vi har att arbeta med. Detta  gynnar både er som leverantörer men även oss som företag  då vi i ett tidigt skede får grepp om balansläget  och kan göra en så optimal planering som möjligt.

Vi vill passa på att signalera att vi behöver en högre tillgång på suggor under veckorna fram till jul för att säkerställa charkråvara inför julproduktionen. Under vecka 51-1 är däremot behovet och slakten lägre.

Vi ser gärna  att ni gör en slaktplanering och anmäler slaktgrisar och suggor till slakt så tidigt som möjligt. Det kommer inte finnas något utrymmestak i anmälan – tänk på att vara noga att anmäla det som du säkert har att leverera. Vi ser din planeringsanmälan som en prognos i våra system och den är självklart möjlig att ändra fram till tisdag veckan före anmälningsveckan precis som vanligt!

Har ni frågor eller funderingar om detta kan ni alltid kontakta er lokala Inköpare eller slaktanmälan, båda nås via 0771 – 500 500.

Stort tack  för din hjälp med att åter igen skapa en jul med produkter från HKScan på de svenska julborden!

Nöt
Marknaden är mättad men det rullar på vecka för vecka. Högt tryck i anmälan. Det är du som djurägare som har ansvar för kontroll av dräktighet på hondjuren-det är inte okej att skicka djur med långt gången dräktighet till slakt.

Det är bra fart på förmedlingen av dikalv. Har du dikalvar att sälja eller du vill köpa så hör av dig till din inköpare. Även god efterfrågan på dräktiga dikor. Ring oss gärna på 0771-500 500!

Lamm
Oförändrat på marknaden och nu taktar vi som senaste veckorna. Framför allt nedgång på helfallsmarknaden.

Vi vet att behovet ökar under december och vi behöver djur både runt jul- och nyårshelgerna och inledningen av januari! Se över om du har möjlighet att flytta fram din slakt till denna period!

Tyvärr hämtas anmälda grupper både plus en vecka och ibland plus två veckor mot anmäld vecka. Vi beklagar detta men vi vill inte pressa ut volymer på en redan tyngd marknad.

Notering vecka 42 vecka sänks 1,50 kr/kg på lamm.

Stort tack!
Vi är jätteglada för den goda uppslutningen på Leverantörsträffarna under förra veckan. Vi nådde rekord i antal deltagare!

Nästa Leverantörsträff blir i Karlskrona 8 november. Vi bjuder på middag kl 18:00 och alla får en fin produktkasse med sig hem. Välkommen att anmäla dig senast 30 oktober via vx 0771-500 500 eller www.hkscanagri.se.

Levtraff_1610

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.