2016 28/10

Marknadskommentar vecka 44

Klimatanpassad korv och ekologiska produkter prisas under Chark-SM 2016!
HKScan tilldelades pris för klimatanpassade koncept – ansvar genom hela värdekedjan.

– Vi känner oss väldigt stolta, det är en viktig fråga för vårt företag, och hela branschen. Det är alltid roligt när ens arbete uppmärksammas och det bekräftas att man gör något bra, säger Johan Persson, kategorichef HKScan. Läs hela pressmeddelandet här.

CharkSM

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Syftet med tävlingen är både att bidra till att höja kvaliteten men också att göra det enklare för konsumenterna att välja riktigt bra charkuterier i butiken.

Resultaten i de 16 tävlingsklasserna avslöjas på www.charksm.se

Gris
Oförändrad marknad och notering vecka 43. Vi vill passa på att uppmärksamma att vi närmar oss årets julproduktion med stormsteg och vi vill påminna om vikten av att så tidigt som möjligt planera julslakten av slaktgrisar och suggor.

Ett bra planeringsunderlag och en god framförhållning ger oss möjlighet att tidigt sända signaler till vår sälj- och produktionsplanering vilka volymer vi har att arbeta med. Detta gynnar både er som leverantörer men även oss som företag då vi i ett tidigt skede får grepp om balansläget och kan göra en så optimal planering som möjligt.

Vi vill passa på att signalera att vi behöver en högre tillgång på suggor under veckorna fram till jul för att säkerställa charkråvara inför julproduktionen. Under vecka 51-1 är däremot behovet och slakten lägre.

Vi ser gärna att ni gör en slaktplanering och anmäler slaktgrisar och suggor till slakt så tidigt som möjligt. Det kommer inte finnas något utrymmestak i anmälan – tänk på att vara noga att anmäla det som du säkert har att leverera. Vi ser din planeringsanmälan som en prognos i våra system och den är självklart möjlig att ändra fram till tisdag veckan före anmälningsveckan precis som vanligt!

Har ni frågor eller funderingar om detta kan ni alltid kontakta er lokala Inköpare eller slaktanmälan, båda nås via 0771 – 500 500.

Stort tack för din hjälp med att åter igen skapa en jul med produkter från HKScan på de svenska julborden!

Nöt
Marknaden är mättad men det rullar på vecka för vecka. Högt tryck i anmälan. Noteringen sänks vecka 44 med 50 öre/kg på kor och ungnöt.

Det är bra fart på förmedlingen av dikalv. Har du dikalvar att sälja eller du vill köpa så hör av dig till din inköpare. Kom ihåg att förmedlade kalvar hösten 2016 ger rabatt på inköp av stambokförd kvalitets tjur våren 2017! Kontakta din inköpare för mer information 0771-500 500!

Lamm
Oförändrat på marknaden och nu taktar vi som senaste veckorna. Framför allt nedgång på helfallsmarknaden.

Vi vet att behovet ökar under december och vi behöver djur både runt jul- och nyårshelgerna och inledningen av januari! Se över om du har möjlighet att flytta fram din slakt till denna period! Vi ser också att en hel del lamm som slaktas nu är faktiskt för små och för magra! Dessa små lamm kan vi förmedla som vinterlamm istället för att de går in till slakt nu och inte håller kvaliten – prata med din inköpare!

Tyvärr hämtas anmälda grupper både plus en vecka och ibland plus två veckor mot anmäld vecka. Vi beklagar detta men vi vill inte pressa ut volymer på en redan tyngd marknad.

Notering vecka 44 sänks 1 kr/kg på lamm.

Kom ihåg att tillägg för pälsskinn är höjt till 335 kr/st för godkända lammskinn av rasen gotland (päls).

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.