2016 4/11

Marknadskommentar vecka 45

Gris
Stabilt läge och vår plan inför julen rullar på bra! Tack för att ni bidrar genom att göra en planeringsanmälan.

Notering vecka 45 oförändrad.

Nöt
Lite öppning och bättre efterfrågan lagom till Alla Helgon Helgen. Tänk på att det är dags att planera slakten över jul och nyår. Det är få helgdagar under de vanliga veckordagarna så slakten kommer i stort sett rulla på som under vanliga veckor. Ring din inköpare eller slaktanmälan tel 0771-500 500. Notering vecka 45 oförändrad.

Tack för förtroendet att så många väljer oss som affärspartner vid förmedling av årets dikalvar! Om du fortfarande har kalvar att sälja går det bra att höra av sig till sin inköpare!

Lamm
Oförändrat läge där framför allt helfallskunder, så kallade industrikunder, taktar en låg efterfrågan.

Eftersom vi har styrt nyanmälan börjar balansen mellan anmält och slakt bli lite bättre. Får fortsatt stor obalans mellan anmälan och efterfrågan/slakt.

Efterfrågan på KRAV-lamm är stabil och vi kan ta lamm tämligen omgående. Kom ihåg att minsta antal är cirka 18 per tillfälle.

Notering oförändrad vecka 45.

Trevlig helg med slow cooked
Vad betyder slow cooked? Långsamt tillagat är det enkla svaret. Finessen med att långsamt koka eller baka kött är att smakerna får en chans att utvecklas extra mycket. I den långsamma processen blir köttet också väldigt mört. Även om våra recept är hemliga kan vi berätta så mycket att tillagningstiden på Slow Cooked-produkterna oftast är längre än 20 timmar. Läs gärna mera på Scan.se och hitta tips på recept och produkter!

SlowCooked

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.